Fifa kan stoppa Nigeria.
Fifa kan stoppa Nigeria. - Foto: Lee Jin-man/AP/SCANPIX

Nigeria kan portas från VM

Efter att Nigeria under dagen blivit borttagna från allt internationellt spel i år – kan de bli portade från nästa VM i Brasilien 2014.


SYDAFRIKA. Lars Lagerbäck hade inte det VM-slutspel han hoppades på med Nigeria. Det blev inget avancemang från gruppen och nu har landets president, Goodluck Jonathan, portat laget från allt internationellt spel i två år. Detta på grund av att man tycker att landslaget underpresterade i Sydafrika.

– Det var alla sorters misskötsel. Vi har insett att våra problem är strukturella och nationen har lidit nog. Folk har fått hjärtattacker på grund av nigeriansk fotboll, säger Rotimi Amechi, som är ordförande för den kommité som betalar ut svenskens lön, enligt fotbollskanalen.

Fifa kan stoppa beslutet eftersom att inga politiska inspel är tillåtna inom fotbollen.

– Om det är så att en regering lägger sig i fotbollförbundens verksamhet, då blir det en Fifa-fråga. Vad som sedan beslutas kan jag inte svara på. Men rent teoretiskt är det mycket möjligt att Nigeria, i det här fallet, inte får vara med på nästkommande VM-slutspel, säger Svenska fotbollsförbundets vice ordförande Susanne Erlandsson.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!