Domenech blev under dagen förhörd.
Domenech blev under dagen förhörd. - Foto: Jacques Brinon/AP/SCANPIX

Franska kaoset fortsätter – Domenech förhörd

Frankrike fortsätter att förhöra personer som var inblandade i det kaosartade landslaget. Under dagen var det Raymond Domenechs tur att förhöras.


FRANKRIKE. Frankrikes fiasko-VM fortsätter att utredas. Under dagen har den före detta förbundskaptenen Raymond Domenech förhörts av fotbollsförbundets chef Jean Pierre Escalettes samt parlamentets kulturutskott.

– Det var verkligen sorgligt att höra dem, för det avslöjade så väl det som vi så länge känt på oss, att varken ledarskapet, styrningen eller kommunikationen med spelarna fungerade, sade gruppchefen för regeringspartiet, Jean-Francois Copé, enligt Sveriges Radio.

Det hela började med att Nicolas Anelka kritiserade förbundskapten och sade några mindre väl valda ord och skickas hem från mästerskapet. Det fick spelarna att strejka och vägrade att träna. Vid samma tidpunkt valde landschefen Jean-Louis Valentin att avgå. Dessutom vägrade Domenech att skaka hand med Sydafrikas förbundskapten Carlos Alberto Parreira efter den sista gruppspelsmatchen.

– Varför Domenech vägrade att skaka hand med sin sydafrikanske kollega efter matchen förstår jag fortfarande inte, säger Copé.

Det pågår en strid mellan Frankrike och FIFA (Internationella fotbollsförbundet), eftersom att de anser att det är strängt emot politisk inblandning i fotbollen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!