Tyskland vann VM 1990.
1 av 3
Tyskland vann VM 1990. - Foto: Carlo Fumagalli/AP/SCANPIX
Argentinas Sergio Javier Goycoechea ser när Andreas Brehmes straff går in.
2 av 3
Argentinas Sergio Javier Goycoechea ser när Andreas Brehmes straff går in. - Foto: AP/SCANPIX
Maradona menar att Tyskland vann VM-finalen 1990 tack vare maffian.
3 av 3
Maradona menar att Tyskland vann VM-finalen 1990 tack vare maffian. - Foto: Ricardo Mazalan/AP/SCANPIX

Maradona: "Maffian hjälpte Tyskland"

Argentinas förbundskapten, Diego Maradona, anklagar maffian för finalförlusten mot Tyskland 1990.- Jag blev rånad, säger den kontroversielle förbundskaptenen inför morgondagens drabbning mellan länderna.


PRETORIA. Psykningarna inför morgondagens drabbning mellan Argentina och Tyskland har börjat sedan länge. Den senaste psykningen i raden kommer från den argentinske förbundskaptenen Diego Maradona, som menar att Tyskland vann VM-finalen 1990 mellan länderna efter att ha fått hjälp från maffian.

– Den där matchen mot Tyskland var en fars från början till slut. Det började med förolämpningar och respektlöshet när vår nationalsång spelades och det blev ännu värre när min bild dök upp på storbildsskärmen. Jag visste att alla tittade på mig. Därför sa jag klart och tydligt, så att de skulle förstå mig på vilket språk som helst: "hijos de puta" (horungar), säger Maradona till den argentinska tidningen Cancha Llena.

"Jag blev rånad"

Det var när den tyske anfallaren Rudi Vüller föll i straffområdet efter en situation med backen Nestor Sensi som domaren Edgardo Codesal som det blev ridå för Argentina. Andreas Brehme stegade fram och gjorde inget misstag från elvameterspunkten.

- Nu ska jag förklara något ännu svårare, något fult och smärtsamt… Det fanns maffia inom fotbollen. En maffia som var kapabel att bestämma om det skulle vara straff eller inte. Den där herren Edgardo Codesal, som var styrd av någon, trodde sig se Sensini fälla Völler. Men han såg aldrig hur (Lothar) Matthäus sänkte (Gabriel) Calderón i momentet innan. Och efter matchen grät jag, utan skam. Sedan ville jag inte hälsa på (dåvarande FIFA-presidenten João) Havelange, för jag kände mig rånad och kände att han hade ett finger med i spelet.

Den senaste gången länderna drabbades samman slutade det med en tysk seger efter straffläggning och ett bråk på planen utbröt. Nu hoppas Maradona och hans mannar på revansch.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!