Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Müller om arvtagaren: "En fantastisk spelare"

- 01/07/2010, 19:09

Gero Breloer/AP/SCANPIX

Tyskland har väntat i snart 40 år på Gerd Müllers arvtagare, men nu kan han vara här. Thomas Müller, 20, har fått sitt stora genombrott i VM och hyllas därefter.- Han är lite som jag, han är en fantastisk spelare, säger Gerd Müller.

KAPSTADEN. Det var i början av 70-talet som notoriske målskytten Gerd Müller var i högform för sitt Tyskland. På två VM-slutspel bombade anfallaren in hela 14 mål och insatserna kröntes med att han fick lyfta den åtråvärda bucklan efter finalsegern över Holland under 1974 års turnering.

Müller slutade i landslaget kort därefter och sedan dess har tyskarna letat förgäves efter en ersättare. Visserligen har Miroslav Klose gjort det otroligt bra i VM-sammanhang, men den där riktiga superanfallaren har inte kommit fram - förrän nu.

Thomas Müller, blott 20 år, har stormat fram som en orkan över motståndarnas planhalva och har dessutom samma distinkta avslut som föregångaren "der Bomber". Det såg vi inte minst prov på i åttondelsfinalen mot England då Müller tryckte in två mål bakom en chanslös David James.

"Jag är stolt"
Gerd Müller har naturligtvis inte kunnat blunda för jämförelserna och faktum är att han är väldigt stolt över den 44 år yngre Müller.

- En dag tar han kanske över efter mig, och jag är mycket stolt över honom, säger den gamle Bayern München-spelaren enligt fotbollskanalen.

Även om Müller den äldre sedan länge lagt skorna på hyllan, är han fortfarande ett stort namn inom tysk fotboll och arbetar som tränare för Bayern Münchens ungdomslag. Thomas Müller, till vardags i just Bayern, gick inte obemärkt förbi genom ungdomsleden och hans tidiga succé uppmärksamamdes enligt "der Bomber".

- Han är lite som jag, han är en fantastisk spelare och en värdefull spelare som var med i A-laget som 18-åring. Han är en bra och fin människa också och det är viktigt.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24