- Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

Figo: "Ronaldo stod inte upp för laget"

Cristiano Ronaldo visade efter förlusten mot Spanien upp ett beteende som inte är värdigt en lagkapten. Nu får portugisen också kritik av landsmannen Luis Figo. "I de svåraste stunderna är det hans jobb att stå upp för laget", säger Figo.


SYDAFRIKA. Superstjärnan Cristiano Ronaldo väntades bli en av VM:s bästa spelare och han själv var naturligtvis på jakt efter titeln som världens bästa spelare. Men Real Madrid-spelaren imponerade inte och Portugal fick tacka för sig redan i åttondelsfinalen.

En fly förbannad Ronaldo gick av planen efter förlusten mot Spanien och passade dessutom på att rikta en spottloska mot en av kameramännen. Därefter gick världens dyraste spelare igenom mediazonen utan att knappt säga ett ord. Både 25-åringens spel och beteende fick efteråt stor kritik och nu kommer en känga från en av de mest respekterade portugisiska spelarna genom tiderna; nämligen Luís Figo, som spelat i storklubbar såsom Barcelona, Real Madrid och Inter.

- Min uppfattning om vad det innebär att vara lagkapten är kanske annorlunda än andras. Men jag tycker att kaptenen, oavsett om laget vinner eller förlorar, alltid ska försvara gruppen. I de svåraste stunderna är det hans jobb att stå upp för laget, säger Figo.

Även om Ronaldo bara yttrade en kort mening direkt efter matchen har även det uttalandet fått kritik då han påpekade att förbundskaptenen Carlos Queiroz var rätt man att svara på vad som gick fel. Ronaldo förklarar dock i efterhand att det endast handlade om att Queiroz skulle hålla presskonferens efter debaclet.

- När jag sa att ni borde fråga tränaren, var det bara för att Carlos Queiroz skulle hålla presskonferens, säger Ronaldo i ett utlåtande på hans agents hemsida, och fortsätter:

- Jag är människa och precis som vilken annan människa, har jag rätt att lida och att lida ensam.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!