Det är dags för Spanien, Puyol.
Det är dags för Spanien, Puyol. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Puyol: "Det är Spaniens tur"

När chanserna dyker upp måste de ta dem. Det menar mittbacken Carles Puyol, som menar att Spaniens stund är kommen.


JOHANNESBURG. Det ständigt så succétippade Spanien har aldrig lyckats vinna ett VM-guld. Men nu är de regerande EM-mästare och om det är någon gång som de ska lyckas så är det nu.

Det menar den stenhårde mittbacken, Carles Puyol, som säger att det är dags för "La furia roja" att stega fram.

- De här chanserna dyker sällan upp och när de väl gör det så måste man utnyttja dem. Det krävs mycket för att komma hit. Det här är vår chans och vi måste ge allt vi har, säger den 29-årige Barcelona-spelaren till AS.

I morgon drabbas Spanien samman med Praguay i kvartsfinalen. Många påstår att Spanien har fått det enklaste motståndet, men Puyol menar att man inte ska underskatta någon.

- Att tro att det kommer att bli enkelt är en av de största misstagen som du kan göra. Det kommer att bli en väldigt svår match, ungefär som mot Schweiz. Paraguay kommer att vara vara starka och aggresiva i sin defensiv, för att sedan vänta på sitt läge att anfalla, säger han.

Spanien är faktiskt det enda laget genom historien som har varit rankade etta utan att ha vunnit ett enda VM-guld. Den elfte juli spelas finalen på Soccer City i Johannesburg. Om de är där återstår att se, men just nu är det väldigt mycket som tyder på det.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.