Richard Kingson vill visa att Wigan gjorde fel.
Richard Kingson vill visa att Wigan gjorde fel. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Kingsons sköna revansch

Richard Kingson sparkades ut från sin gamla klubb, engelska Wigan. Nu har han fått sin sköna revansch.– Jag är här. Det är inte dem, säger han inför kvällens drabbning med Uruguay.


JOHANNESBURG. Richard Kingson har varit en mästerskapets allra bäste målvakt och har räddat Ghana kvar i VM vid mer än ett tillfälle. I dag ska målvakten hålla nollan mot Uruguay när Ghana, som det enda afrikanska laget kvar i turneringen, ska ta sig vidare till semifinalen.

Men bara för en månad slängdes den 32-årige Kingson ut från sin Premier League-klubb, Wigan. Han ansågs vara för dålig för att platsa bland i Premier League och dess engelska landslagsstjärnor.

Nu har han fått sin sköna revansch.

– Jag är här. Det är inte dem. Alla kan se det. Jag behöver inte säga något, andra får göra bedömningen, säger han till Daily Mail.

Den förre Hammarby-målvakten säger att han är väldigt överraskad över att England redan har åkt ut.

– Vi förväntade oss nog att de skulle gå till final, eller som sämst till semifinal. Att åka ut i åttondelen tillhörde inte planen alls.

"Vill visa att jag platsar"

I kväll har alltså Kingson chansen att visa sin gamla klubb att han hör hemma i en av världens bästa ligor.

– Jag måste bevisa att jag platsar i Premier League. Jag skulle vilja spela i England eftersom jag vet att jag skulle kunna spela där varje vecka, säger han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!