Fabio Capello får fortsätta som förbundskapten i England.
1 av 2
Fabio Capello får fortsätta som förbundskapten i England. - Foto: Rebecca Blackwell/AP/SCANPIX
Fiasko-England åkte ut redan i åttondelsfinalen.
2 av 2
Fiasko-England åkte ut redan i åttondelsfinalen. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Capellos huvud räddat - får fortsätta

Fabio Capello blir kvar som Englands förbundskapten. Fotbollsförbundet, FA, har bestämt att fortsätta med italienaren.– Fabio capello är den bäste mannen för jobbet, säger FA:s ordförande Sir Dave Richards.


LONDON. Direkt efter Englands VM-fiasko var det många som ville se förbundskaptenens huvud rulla. Men nu har den engelska fotbollorganisationen bestämt att fortsätta med den italienske demontränaren.

– Vi är fortfarande mycket besvikna över Englands prestation i VM och vi ansåg det vara mycket viktigt att vi fick tid på oss att reflektera över framtiden. Efter att ha diskuterat igenom det hela är vi övertygade om att Fabio capello är den bäste mannen för jobbet, säger FA:s ordförande Sir Dave Richards till förbundets hemsida.

Hoppas på EM

Nu siktar England på en succé till det kommande EM-mästerskapet 2012.

– Han kom till det här VM:et med ett rykte om att han var en av världens allra bästa tränare. Vi är säkra att Fabio kommer att dra nytta med erfarenheterna från det här mästerskapet och kommer utan tvekan att göra oss bättre till EM 2012, fortsätter Sir Dave Richards.

/
FA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!