Wesley Sneijder nickar in segermålet mot Brasilien.
Wesley Sneijder nickar in segermålet mot Brasilien. - Foto: Michael Sohn/AP/SCANPIX

Sneijder: "Mitt första nickmål - kändes underbart"

I och med dagens seger över Brasilien har Holland har inte förlorat på 24(!) matcher. Nu är holländarna bara en match ifrån sin första VM-final på 32 år. Sneijder var supernöjd efter att ha avgjort matchen: - Det var mitt första nickmål och det kändes underbart!


Matcherna

Holland - Brasilien

Avspark: 16:00

TV: SVT1, Chris Härenstam och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth

Uruguay - Ghana

Avspark: 20:30

TV: TV4

Arena: Soccer City, Johannesburg

PORT ELIZABETH. Matchhjälten Wesley Sneijder var efter matchen helnöjd med segern efter att ha avgjort tillställningen med huvudet. Glädjescenerna efter det avgörande målet visste inga gränser. Sneijder sprang runt som en galning pekandes på sin egen panna. Anledningen var att det var hans första nickmål.

- Det var mitt första nickmål och jag tror inte det kommer hända igen. Det kändes underbart, sade Sneijder efter matchen.

Holland kom ut som ett helt annat lag efter halvtidsvilan. Förbundskaptenen Bert van Marwijks ord gav sannerligen utdelning. Enligt Sneijder pratades det om att man var tvungna att pressa Brasilien högre och tro på en vändning:

- I halvtid sa vi att vi var tvungna att bevisa saker och vi var tvungna att pressa högre. Vi var tvungna att tro på det och förtsätta slita som om det var de sista 45 minuterna i turneringen. Senare blev vi belönade med de två målen och vann och det känns underbart.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!