Bert van Marwijk blev förbannad på presskonferensen efter succén.
Bert van Marwijk blev förbannad på presskonferensen efter succén. - Foto: Ehsan Fadakar/Nyheter24.se

Marwijk skällde ut journalist - efter Robbenfrågor

Holland hade vänt och besegrat Brasilien med 2-1 i en superkvartsfinal. På presskonferensen efter matchen ställde en journalist en fråga angående Arjen Robben och att han i vissa situationer faller lätt. Då tog ilskan över för den holländska förbundskaptenen: - Melo är en skam för brasiliansk fotboll.


PORT ELIZABETH. Holland stod för en sensationell vändning när man besegrade Brasilien med 2-1. Nu är laget bara en match, mot vinnaren i kvällens match mellan Uruguay och Ghana, ifrån nationens första VM-final på 32 år. Hollands tränare Bert van Marwijk sade på presskonferensen efter matchen att han hela tiden siktat på guldet:

- När jag blev förbundskapten för laget sa jag till spelarna att vi har ett uppdrag: Vi ska ta VM-guldet. Vill man något måste man tro på det och det är det budskapet jag försöker förmedla till spelarna.

I slutet av presskonferensen ställde en journalist en fråga om att Arjen Robben filmar. Detta fick Marwijk att fösa glädjen åt sidan och istället gå till attack mot journalisten:

- Jag såg bilderna på när Robben blev tacklad. Jag vet inte vem som frågade detta eller var han är men du borde gå tillbaka och kolla på bilderna. Melo borde skämmas. Skämmas för brasiliansk fotboll, säger Hollands förbundskapten Bert Van Marwijk.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!