- Foto: Guillermo Arias/AP/SCANPIX

De Boer: ”Förr trodde vi inte vi kunde bli världsmästare”

Frank de Boer talar ut om skillnaden mellan det nya landslaget, som precis har slagit ut Brasilien, jämfört med det gamla som spelade mer attraktiv fotboll.– 1998 var vi ett attraktivt lag, men vi trodde inte att vi kunde bli världsmästare, säger De Boer till Nyheter24.se.


PORT ELIZABETH. Frank De Boer, assisterande tränare i Holland, var med och förlorade mot Brasilien två gånger under sin landslagskarriär. Den förra Barcelonaspelaren menar att spelarna på den tiden inte trodde helhjärtat på att de kunde vinna mot större nationer.

– Vi spelade bra matcher mot Frankrike och Italien, men sedan förlorar vi mot Ryssland, som också är ett bra lag, för att sedan spela dåligt eller inte ha någon chans i andra matcher, säger Frank de Boer till Nyheter24.se och forsätter:

– 1998 var vi ett attraktivt lag, men vi trodde inte att vi kunde bli världsmästare.

Så är inte fallet nu, och det är stor skillnad på dagens landslaget.

– Det här laget är väldigt moget, när vi inte spelar bra kan vi luta oss mot vårt system, där alla vet vad de ska göra. Då förlorar du inte dessa matcher (som vi gjorde).

Nu satsar holländarna på en VM-final något som man inte har spelat sedan 1978. 

– Vi övertygar spelarna att vi har ett uppdrag och det är att lyfta trofén den elfte juli, säger De Boer, som medger att det är långt kvar innan man når finalen:

– Vi måste ta ytterligare två steg.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!