Här på Green Point Stadium kommer dagens stormatch mellan Argentina och Tyskland att avgöras.
Här på Green Point Stadium kommer dagens stormatch mellan Argentina och Tyskland att avgöras. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Efter två dramatiska kvartsfinaler i går är det i dags för två nya. Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dem.


Matcherna

Argentina - Tyskland

TV: TV4, inte klart vem som kommenterar ännu.

Arena: Green Point Stadium, Kapstaden.

Paraguay - Spanien

TV: SVT 2, Chris Härenstam och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Ellis Park Stadium, Johannesburg.

SYDAFRIKA. Den stora finalen närmar sig med stormsteg och i dag ska de två sista lagen till semifinal koras.

Argentina - Tyskland

Dagens första match är ett riktigt tungviktsmöte mellan Argentina och Tyskland. Båda lagen har imponerat så här långt i turneringen.

Argentina har satt full fart framåt i samtliga matcher och har bara släppt in två mål på fyra matcher. I åttondelsfinalen vann Argentina mot Mexiko med 3-1. Argentina kan dock ha en tung uppgift framför sig. Leo Messi har haft feber de senaste dagarna och det är oklart om stjärnan finns med på planen i dagens möte. Argentina måste ha en frisk Messi på planen för att kunna rubba Tyskland.

Tyskland körde över England i åttondelsfinalen och vann med hela 4-1. Med ett imponerande rörligt anfallsspel har de unga tyskarna chockat hela fotbollsvärlden. Mesut Özil är spelaren som alla pratar om. Med sin har teknik och fart har han satt skräck i många försvar i turneringen.

Paraguay - Spanien

Den andra kvartsfinalen innehåller favoriterna Spanien och överraskningslaget Paraguay.

Paraguay har överraskat och tagit sig enda till kvartsfinal i turneringen. Paraguay vann sin grupp före lag som Slovakien, Nya Zeeland och Italien. De började imponerade och spelade oavgjort mot de regerande mästarna Italien. Och har sedan dess fortsatt på den inslagna vägen. I åttondelsfinalen mot Japan var det jämnt och det krävdes straffar för att man skulle få fram en segrare – där var Paraguay det starkare laget.

Spanien inledde turneringen knackigt och förlorade överraskande mot Schweiz med 1-0. Efter det har spanjorerna spelat upp sig och det kommer allt närmare det spelet som de hade i EM 2008. Spanien måste få igång Fernando Torres som ännu inte har gjort något och när Liverpoolstjärnan blev utbytt i förra matchen förändrade det matchbilden. En som har imponerat i Spanien är dock David Villa som har gjort fyra mål i turneringen. Det nyblivna Barcelonaspelaren är en nyckelspelare för spanjorerna i dagens match.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!