Inte välkommen tillbaka i landslaget.
1 av 2
Inte välkommen tillbaka i landslaget.
Kan ha varit Anelkas sista match i landslaget.
2 av 2
Kan ha varit Anelkas sista match i landslaget. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

Förbundet vill stänga av Anelka för alltid

I VM var det stort kaos i Frankrike. Nicolas Anelka skällde ut sin förbundskapten och blev hemskickad. Det franska fotbollsförbundet har nu beslutat att de vill stänga av stjärnan för alltid.


PARIS. Under VM var det stort kaos i Frankrike. Nicolas Anelka skällde ut sin förbundskapten med några mindre väl valde ord och vägrade sedan be om ursäkt. Det gjorde att stjärnan skickades hem.

Nu vill det franska fotbollsförbundet se till så att Chelseastjärnan aldrig mer spelar i landslaget.

– Varken jag, min efterträdare eller någon framtida coach kommer att glömma vad som har hänt. Alla kommer att se till att han aldrig spelar för Frankrike igen, säger den avgående ordföranden Jean-Pierre Escalettes.

En annan Chelseaspelaren, nämligen Florent Malouda, fick knapert med speltid i turneringen, och ger nu den förra förbundskaptenen, Raymond Domenech, skulden för fiaskot.

– Det var det misslyckade systemet som ledde till kaoset. Spelare som spelar för Chelsea, Barcelona, Bayern München eller Lyon behöver en hög nivå-miljö för att kunna blomma, säger stjärnan enligt den franska tidningen L'Equipe.

Det ska ha rått dålig stämning vid varje landslagstillfälle och inte den bra stämningen som råder i klubblagen.

– Det var svårt för att acceptera sättet som landslaget fungerade i jämförelse med en storklubb som Chelsea. Varje gång jag blev kallad till landslaget, var det tillbaka till negativa historier och dåliga vibbar.

Chelsea, som vann Premier League den föregående säsongen, har gett sin anfallare tystnadsplikt så länge det är oklart kring landslaget.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!