Tyskland körde över Argentina i dagens kvartsfinal med hela 4-0.
Tyskland körde över Argentina i dagens kvartsfinal med hela 4-0. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Målfyrverkeri när Tyskland körde över Argentina

Tyskland avancerade idag vidare till nationens elfte semifinal i VM-sammanhang någonsin. Och de gjorde det inte på vilket sätt som helst. De gjorde det genom att krossa Diego Maradonas Argentina med ofattbara 4-0.

KAPSTADEN. Tyskland gav Argentina en chock redan efter två minuter och 38 sekunder. Eller rättare sagt: 20-årige Thomas Müller chockade argentinarna. Succéanfallaren nickade nämligen in en frispark och Tyskland hade tagit ledningen innan Diego Maradonas mannar ens förstått att matchen startat.

Klose frispelad

I den 24:e minuten fick Miroslav Klose chansen att utöka ledningen men skottet gick strax över ribban. Anfallaren skulle dock få chansen att revanschera sig i den andra  halvleken - och ta den. Det var i den 68:e minuten som Lukas Podolski frispelade Klose som bara lade in bollen i öppet mål.

2-0 stod sig inte länge då tyskarna gjorde glappet mellan lagen ännu större fem minuter senare. Den här gången var det Arne Friedrichs tur att bli frispelad och Bastian Schweinsteiger var assistenten denna gång.

8-1 mot England och Argentina

Inte heller 3-0 räckte för tyskarna. I den 89:e minuten slog Miroslav Klose till igen då han spikade slutresultatet och fullbordade utklassningen till 4-0 i den 89:e minuten.

Nu möter Tyskland vinnaren i kvällens kvartsfinal mellan Paraguay och Spanien i semifinal. Tysklands facit i åttondels- och kvartsfinalen är offattbart imponerande. Man har gjort åtta mål och bara släppt in ett - mot jättenationerna England och Argentina.