1 av 2
- Foto: Julie Jacobson/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Roberto Candia/AP/SCANPIX

Schweinsteiger: "Jag vill möta Spanien i semifinal"

Tyskland stormar fram i VM och nu vill mittfältsmotorn Bastian Schweinsteiger ta sig an Spanien i semifinalen för att ta revansch efter förlusten i EM-finalen för två år sedan.- Jag vill helst möta Spanien för att jag älskar att möta dem bästa, säger Schweinsteiger efter krossen över Argentina.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

KAPSTADEN. Tyskland fortsätter att övertyga i VM och frågan är om det finns något landslag som kan stoppa dem. I dagens kvartsfinal blev det åtminstone tydligt att Argentina inte hade kvalitéerna som krävs för att kunna rubba den tyska lagmaskinen. Tyskarna vann med förnedrande 4-0 och mittfältaren Bastian Schweinsteiger var givetvis lyrisk efter krossen.

- Det här är naturligtvis imponerande, men vi måste berömma hela laget för en fantastisk insats. Vi gjorde det extremt bra taktiskt sett och gjorde mål när vi hade chansen, säger Schweinsteiger på presskonferensen, och fortsätter med att hylla motståndarlaget:

- Argentina är ett otroligt lag, ett av de bästa i världen, och det är så klart överväldigande att kunna slå ett så pass bra lag.

Blev matchens lirare - hyllar laget
Som en extra bonus blev Schweinsteiger dessutom utsedd till matchens lirare, men han behåller fötterna på jorden och väljer i stället att hylla den eminenta laginsatsen.

- Jag är bara bra om laget är bra så varje spelare i laget gjorde bra ifrån sig, till och med de på bänken, de var alla delaktiga. Det är långt ifrån lätt att gå så här långt, men vi har bra lagmoral och njuter av att spela i landslaget, säger Schweinsteiger ödmjukt.

I semifinalen väntar antingen överraskningslaget Paraguay eller Europamästarna Spanien, som besegrade just Tyskland i EM-finalen för två år sedan. Trots att Spanien möjligtvis har ett mentalt övertag vill Schweinsteiger få chans till revansch.

- Jag vill helst möta Spanien om jag ska vara ärlig och de är också en av favoriterna. I EM för två år sedan förlorade vi med 1-0 mot Spanien och det är ännu ett fantastiskt lag med otroliga spelare. Men jag älskar att möta dem bästa så jag ser fram emot att eventuellt få möta Spanien, förklarar Bayern München-spelaren.

Löw berömmer Schweinsteiger
Schweinsteiger tonade ner betydelsen av sin egen insats, men en som väljer att ösa beröm över tysken är förbundskaptenen Joachim Löw, som är väldigt imponerad av sin mittfältare.

- Schweinsteiger var fantastisk. Han jobbade extremt hårt och sprang massor. Han var en riktig ledare och var inblandad i varje anfall. Han var helt enkelt outstandig, säger Löw på presskonferensen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.