1 av 2
- Foto: Peter Klaunzer/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Roberto Candia/AP/SCANPIX

Bedrövad Maradona: "Jag kanske avgår"

En otroligt besviken Diego Maradona mötte pressen efter debaclet mot Tyskland och erkänner att han nu kan ha gjort sitt som argentinsk förbundskapten.- Vi får se vad som händer, jag måste höra med min familj och mina spelare, säger Maradona med hes röst på presskonferensen.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

KAPSTADEN. Argentina blev utspelade, förnedrade och till sist även hemskickade från VM efter kvartsfinalen mot Tyskland. Ska man dock tro förbundskaptenen Diego Maradona hade hans argentinska spelare full koll på den tyska lagmaskinen inför matchen men Thomas Müllers tidiga ledningsmål förändrade allt.

- Ja, vi hade studerat Tyskland väl, men så gjorde de mål direkt vilket förändrade matchen. Vi gjorde det lätt för dem. Tyskland fick enkelt tag på bollen och de hade mer idéer, som de inte haft i tidigare matcher. De tog tillvara på sina målchanser, men resultatet är missvisande, säger Maradona med hes röst på presskonferensen efter matchen.

Trots den blytunga förlusten är världens genom tiderna kanske bäste fotbollsspelare stolt över sina spelare, vilka han också tackar för en fin turnering.

- Jag är stolt över att leda landslaget och jag skulle vilja tacka spelarna, hela laget, säger han.

"Jag kanske avgår i morgon"
I och med uttåget ur VM råder det stora spekulationer kring Maradonas framtid i det argentinska landslaget. Huvudpersonen själv erkänner att han kan ha gjort sitt som förbundskapten, men menar att inget ännu är bestämt.

- Jag kanske avgår i morgon, men jag vill att spelarna fortsätter att visa vad de kan och visa den verkliga argentinska fotbollen. Vi får se vad som händer. Jag har inte tänkt på det ännu. Jag måste höra med min familj, med spelarna och jag måste tänka igenom ett par saker. Men jag kan säga så här: Jag tror inte att Argentina kan spela på ett annat sätt, säger Maradona.

Maradona satte inför turneringen hoppet till superstjärnan Leo Messi, men argentinaren lyckades inte göra ett enda mål och var osynlig i kvartsfinalen mot Tyskland. Men enligt Maradona gjorde hans guldklimp ett bra VM och hävdar dessutom att Messi bryr sig om landslaget otroligt mycket.

- Antingen så var skotten lite missriktade eller så gjorde målvakterna otroliga räddningar, men han gjorde ett fantastiskt VM. Att se Messi gråta i omklädningsrummet och säga att han ångrar sig djupt var rörande och de som säger att han inte bryr sig om landslaget är idioter, dundrar Maradona.

Maradona går till attack
Legendaren, som var väldigt bedrövad och hade svårt att prata ordentligt, ilsknar därefter till rejält och går till attack mot ett par journalister som enligt Maradona ställer liknande frågor hela tiden.

- Vill du att jag ska upprepa det jag sa? Jag är precis som alla andra otroligt besviken och det är väldigt svårt. Gå inte på mina nerver. Lyssna, jag respekterar er, men jag tror inte någon argentinare kan vara nöjd med resultatet. Ingen gillar att landslaget förlorar med 4-0.

Maradona var emellertid inte klar där utan sågar en journalist som undrade om han ansåg att Argentina är ett splittrat landslag.

- Varför går du inte och visar det argentinska fotbollsförbundet ditt projekt när du säger att laget var splittrat så kanske de lyssnar. Jag såg en match där motståndarna fick första målet på en fast situation direkt och sedan måste man jobba i motvind. Tyskland hade fler möjligheter att göra mål och gjorde det, men vi gjorde inte det. Men jag ser inget splittrat lag.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!