1 av 3
2 av 3
Klose kan snart bli tidernas målkung i VM.
3 av 3
Klose kan snart bli tidernas målkung i VM.

Klose: "Jag skulle föredra att vinna VM"

Med två mål mot Argentina tog Miroslav Klose ett stort steg mot Ronaldos målrekord i VM.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

KAPSTADEN, SYDAFRIKA. Ur form, bänkad och kritiserad. Så kunde Miroslav Kloses säsong ha slutat om förbundskaptenen Joachim Löw hade lämnat honom utanför sin VM-trupp.

Men Löw hade förtroende i landets målkung och 32-åringen betalade tillbaka med två nya mål mot Argentina i Tysklands 4-0-utklassning. Hans fyra mål i VM är ett mål bättre än vad han lyckades med i Bayern Munchen under hela säsongen. Nu är Klose dessutom bara ett mål från att tangera Ronaldos rekord på 15 mål.

– Det skulle vara roligt, men jag skulle föredra att vinna VM, säger Klose efter uppvisningen mot Argentina på Green Point Stadium i Kapstaden.

- Han är verkligen imponerande. Han är väldigt framgångsrik och gör mål i mer än varannan match. Han lyckas alltid prestera på topp i stora mästerskap. Jag tror han är gjort 14 VM-mål. Vad mer kan jag säga? Det är väldigt få spelare som kan matcha det, sa Löw på presskonferensen efter matchen.

I sin 100 landskamp gjorde han sin 51:a och 52:a landslagsmål. Nu har han två matcher på sig att göra mål nummer 53 och 55 och därmed bli tidernas bäste målskytt i VM. För att nå dit måste kollektivet fungera menar Klose.

– Jag är mycket lycklig över mina mål men de hade inte kommit utan vårt lagarbete. Det här laget handlar inte om en eller två spelare – vi är ett kollektiv.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!