Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque tror att hans Spanien kan knäcka Tyskland.
Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque tror att hans Spanien kan knäcka Tyskland. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Del Bosque redo: "Vi kan besegra tyskarna"

Med visst besvär vann Spanien i kvartsfinalen mot Paraguay. Nu väntar ett Tyskland som än så länge har krossat allt motstånd. Den spanske förbundskaptenen Vicente del Bosque är ändå hoppfull inför mötet.- Vi kan besegra tyskarna, säger han.


JOHANNESBURG. Fram till kvartsfinalen mot Spanien hade Paraguay bara släppt in ett enda mål. Det målet kom mot de regerande världsmästarna Italien i den oavgjorda öppningsmatchen för de båda lagen. Samtidigt hade de bara gjort tre, så statistiskt sett väntade inget målfyrverkeri mot Spanien.

"Bra tider för spansk fotboll"

Spanien hade problem mot Paraguay. Det tog 83 minuter för spanjorerna att få hål på Paraguays täta defensiv. Det var David Villa som ännu en gång frälste sin nation och tillställningen blev målsnål, som statistiken viskade om, då hans mål blev matchens enda. Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque var inte nöjd med spelet hans bolltrixare bjöd på.

- Vi spelade inte bra och vi var aldrig bekväma. Trots det tycker jag vi var värda att gå vidare och det bästa med matchen var dess resultat. Vi är glada att vara bland de fyra bästa och det här är bra tider för spansk fotboll, sade tränaren efter matchen enligt fifa.com.

Segertåget Tyskland väntar

Nu kommer Spanien ställas mot segermaskinen Tyskland, som hittils i VM krossat allt motstånd. Frågan är om ett Spanien, som vann mot Paraguay med stora besvär, kan lyckas bryta Tysklands makalösa segertrend - som nu krossat båda stornationerna England och Argentina.

Del Bosque tror att hans landslag kan lyckas:

- Vi är inte rädda för Tyskland men jag tycker att de spelar bättre än något annat lag just nu. Vi är starka och vi kan besegra vilka som helst, till och med tyskarna.

/
/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!