Steven Gerrard välkomnar teknologin till fotbollen.
1 av 2
Steven Gerrard välkomnar teknologin till fotbollen. - Foto: Yves Logghe/AP/SCANPIX
Bollen var klart och tydligt inne.
2 av 2
Bollen var klart och tydligt inne. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Gerrard efterlyser målkameror

England  åkte ut ur VM 2010 mot Tyskland med 4-1. Vid ställningen 2-1 kvitterade England men domaren såg inte att bollen var inne och lät spelet gå vidare. Nu efterlyser Liverpool-mittfältaren Steven Gerrard införande av målkameror.


LIVERPOOL. I åttondelsfinalen mellan Tyskland och England gjorde engelsmännen ett mål som domaren inte noterade. Det var Frank Lampard som sköt ett lobbskott vilket studsade i ribban och ner innanför mållinjen och sedan, via ribban ännu en gång, ut igen.

"England hade kanske varit kvar"

Uefa experimenterade med att använda så kallade "måldomare" bakom de båda målen i Europa League i år. Liverpool spelade då matcher med de två extra domarna och lagets, och det engelska landslagets, lagkapten Steven Gerrard tyckte att systemet fungerade bra.

- Om det hade varit en domare bakom Tysklands mål hade England kanske varit kvar i VM, säger Gerrard enligt Sky Sports.

Nästan en meter innanför

Lampards skott var nästan en meter innanför mållinjen, men studsade som sagt snabbt upp igen och ut. Gerrard anser att man klart och tydligt såg att bollen var inne och att han inte kan förstå hur domaren kunde missa det.

- Jag stod långt ifrån och jag kunde tydligt se att bollen var över linjen, så jag kan inte förstå varför linjemannen inte godkände målet.

Alternativet är målkameror

Alternativet till måldomare är målkameror, som redan används i till exempel hockeyn. Gerrard ställer sig positiv till det också, och han anser sig ha flera spelare med samma åsikt.

- Fifa måste ta tag i det här för det som hände oss är läskigt. Jag tycker att målkameror borde användas och jag vet att jag inte är ensam om att tycka så.

Målkamera-frågan har varit uppe väldigt länge utan att Fifa vidtagit några som helst åtgärder. Det är flera mål som inte räknats på grund av att domaren inte sett att det varit mål. Lampards mål är bara det senaste exemplet. Gerrard tycker att spelarna borde få vara med och bestämma:

- Varför tillfrågas aldrig spelarna? Jag är säker på att de flesta skulle säga "ja" till målkameror.

Kanske vore det något. Det är ju trots allt för spelarna som domarna finns till och då borde de väl få avgöra hur många de vill ha. Men det slutgiltiga beslutet ligger hos Fifa och just nu är det enda man kan göra att vänta och se vad framtiden har att utvisa.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!