Gabriel Heinze vill ha kvar sin förbundskapten.
Gabriel Heinze vill ha kvar sin förbundskapten. - Foto: Gero Breloer/AP/SCANPIX

Heinze backar upp Maradona

Diego Maradonas framtid är minst sagt oviss som förbundskapten efter att hans Argentina utklassades och förnedrades av Tyskland i går. Nu uttrycker Gabriel Heinze sin vilja att ha nationshjälten kvar på posten.


KAPSTADEN. Argentinas förbundskapten Diego Maradona sade på presskonferensen efter storförlusten mot Tyskland att han kanske skulle avgå i dag. Han kritiserades dessutom i argentinska medier efter uttåget och såväl journalister som läsare välkomnade Maradonas avgång.

Nu går Gabriel Heinze mot det argentinska folket och försöker få förbundskaptenen att stanna. Vänsterbacken tycker att Maradona måste stanna och fullborda sitt arbete.

- Nu är det inte lämpligt att fatta dessa beslut. Det är bättre att vänta tills känslorna avtagit. Maradona har jobbat väldigt bra med laget och det skulle vara bra för honom att fortsätta, säger 32-åringen enligt The Sun.

Det återstår att se om Heinze, som kanske gjort sitt sista VM, får sin vilja igenom eller om Maradona gjort sin sista landskamp som förbundskapten för det argentinska landslaget.

/
/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!