Gerard Piqué menar att de måste vara aggressivare mot Tyskland.
1 av 3
Gerard Piqué menar att de måste vara aggressivare mot Tyskland. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Det finns många nya spelare i båda lagen.
2 av 3
Det finns många nya spelare i båda lagen. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX
Spanien kommer att ge allt vad de har för att kunna besegra tyskarna igen.
3 av 3
Spanien kommer att ge allt vad de har för att kunna besegra tyskarna igen. - Foto: Bernat Armangue/AP/SCANPIX

Piqué: "Vi måste vara mer hänsynslösa"

De spanska spelarna är för snälla framför mål, tycker mittbacken Gerard Piqué. Han menar att de måste vara aggressivare på onsdagens semifinal mot Tyskland.– Våra anfallare måste vara mer hänsynslösa, säger den 23-årige mittbacken till Fifa.com.


DURBAN. Spanien har inte alls spelat så som man har blivit van att se dem göra än så länge. Men trots det har "La furia roja" ändå tagit sig hela vägen ända till semifinal, där de nu ställs mot det mäktiga Tyskland.

Det kommer knappast att bli en enkel match för Vicente del Bosques mannar, men försvararen Gerard Piqué vet vad som krävs för att gå vidare till finalen.

– Vi måste vara mer kliniska framför mål. Vi har det rätt så svårt att göra mål och vi vinner våra matcher med endast ett mål. Våra anfallare måste vara mer hänsynslösa, säger den 23-årige mittbacken till Fifa.com.

"Kommer att bli en annorlunda match"

Spanien och Tyskland drabbades samman även för två år sedan. Då var det i EM-finalen 2008. En drabbning som Spanien till slut vann med 1-0 efter ett mål av Fernando Torres.

– Det är ett bra lag med fantastiska spelare. Det kommer att bli väldigt svårt att stoppa dem då de har hittat formen och har självförtroendet på topp efter storvinsterna mot England och Argentina. Men vi ser också starka ut och det har vi bevisat genom att inte släppa in i de två senaste matcherna, säger Barcelona-spelaren, och fortsätter:

– Det kommer att bli en väldigt svår match. Det finns nya spelare på båda sidorna. Till exempel jag, som inte spelade i finalmatchen i EM 2008. Så jag är säker på att den här matchen kommmer att bli annorlunda, men vi kommer att ge allt vad vi har för att vinna igen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!