- Foto: Rebecca Blackwell/AP/SCANPIX

Van Marwijk varnar Uruguay: "Vi är inte nöjda än"

På tisdag är det dags för semifinal för Holland och förbundskaptenen Bert van Marwijk passar på att utfärda en varning till motståndaren Uruguay.- Vi har kommit för att vinna det ultimata priset och bara då kan vi njuta av det, säger van Marwijk på dagens presskonferens.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

KAPSTADEN. Holland är i sin första VM-semifinal på tolv år och där väntar överraskningslaget Uruguay som besegrade Ghana på straffar i kvartsfinalen. Holländske förbundskaptenen Bert van Marwijk är oerhört imponerad av det sydamerikanska landslaget och menar att han använde dem som exempel när han ville visa för sina mannar vad passion innebär.

- Inför en av våra första matcher använde jag Uruguay som ett exempel för att visa deras passion. Det är ett väldigt farligt lag och det är inte oväntat att de kommit så här långt, säger van Marwijk på dagens presskonferens som Nyheter24 var på plats på.

Fast där stannar också hyllningarna. Van Marwijk förtydligar därefter att Holland är långt ifrån nöjda med att vara semifinal. Först när man vunnit VM kan man njuta fullt ut av mästerskapet, menar förbundskaptenen.

- Vi har kommit för att vinna det ultimata priset och bara då kan vi njuta av det. Vi är inte tillfredsställda, inte nöjda än, förklarar han.

"Kuyt är extremt viktig"
Visserligen har det holländska anfallsspelet inte klaffat helt och hållet hittills, men en som imponerat är dynamiske Liverpoolanfallaren Dirk Kuyt, som med uppoffrande löpningar visat hjärta för laget.

- Kuyt är extremt viktig för oss och gör alla spelare bättre. Alla tar efter hans passion och hans entusiam, säger Bert van Marwijk.

Även Giovanni van Bronckhorst, som fanns med på presskonferensen, är mäkta imponerad av Kuyt och stämmer på så sätt in i hyllningskören.

- Han är väldigt viktig för oss. Han kan spela på alla positioner i anfallet. Det är underbart att ha honom i laget, säger van Bronckhorst.

Den holländske lagkaptenen svarar sedan på vilken drömmotståndaren är i en eventuell final. Van Bronckhorst hävdar dock att det inte har någon betydelse och att det absolut viktigaste är att Holland först och främst tar sig till finalen i Johannesburg den 11:e juli.

- Det kvittar. En final är en final. Det viktigaste är att komma dit först och oavsett om vi möter Spanien eller Tyskland så kommer det att bli en fantastisk final.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?