Green Point Stadium väntar på sina krigare.
Green Point Stadium väntar på sina krigare. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

I dag sparkar semifinalerna igång och Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dem. Vilka lag som drabbas samman, vem som kommer att briljera, vilka tevekanaler som gäller och tiderna.


Matchen

Uruguay - Holland

Avspark: 20:30

TV: TV4, Robert Perlskog och Jens Fjellström kommenterar.

Arena: Green Point, Kapstaden

KAPSTADEN. Då är det äntligen dags för lite VM-fotboll igen efter tre dagars uppehåll. Först ut är Uruguay och Holland - två lag som minst sagt har imponerat.

Uruguay - Holland

Det är nog inte särskilt många som hade räknat med att Uruguay skulle vara i semifinal inför VM. Men där är de och det har de minst sagt förtjänat. Laget har besegrat nationer efter nationer och har endast spelat oavgjort en gång - och då mot ett Frankrike som hade turen med sig.

I kväll är det dock en annan motståndare som står framför de sydamerikanska spelarna. Det är det svårspelade Holland. En sak är säker, och det är att Luis Suarez kommer att saknas. Ajax-anfallaren visades ut mot Ghana efter att ha stoppat en boll med händerna på mållinjen. Därför måste veteranen och lagets störste stjärna, Atletico Madrid-anfallaren Diego Forlán, vara extra vass framför mål. Den numera 31-årige spelaren har dock förmågan att göra sina medspelare bra, så håll koll på Forlán. Han kan mycket väl komma att ligga bakom ett eller två mål i kväll.

Holland har vunnit alla sina matcher än så länge. De har stundtals visat upp bländande spel och har till och med besegrat landslagens landslag, Brasilien, i kvartfinalen.

I kväll drabbas de samman mot ett lag som knappt någon hade räknat med inför sommarens stora mästerskap. Ett lag som har varit väldigt organiserade defensivt, så det gäller för Bayern München-spelaren Arjen Robben att utnyttja sin snabbhet och luckra upp försvaret. Lyckas han med det så kan en finalplats vara väldigt nära för holländarna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!