Oscar Tabarez vet vad som måste göras.
1 av 2
Oscar Tabarez vet vad som måste göras. - Foto: Fernando Vergara/AP/SCANPIX
Arjen Robben är Hollands bäste spelare, menar den uruguayanske förbundskaptenen.
2 av 2
Arjen Robben är Hollands bäste spelare, menar den uruguayanske förbundskaptenen. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

Tabarez siktar på Hollands akilleshäl

Den uruguayanske förbundskaptenen Oscar Tabarez vet vad de måste göra för att hålla deras dröm vid liv och besegra Holland.– Vi tänker utnyttja deras svagheter. Alla bra lag har dem, säger han inför kvällens semifinal.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

KAPSTADEN. Holland är favoriter och det vet Uruguays förbundskapten, Oscar Tabarez, om. Den 63-årige tränaren vet även att dagens motståndare är det bättre laget. Men han vet dessutom om att det inte alls är omöjligt att slå bättre motståndare. Alla lag har svagheter, och de tänker Tabarez utnyttja i kväll.

– Vi tänker utnyttja deras svagheter. Alla bra lag har dem. De kan förlora, men i slutändan vet ändå ingen vad som kommer att hända. Men om vi inte hade drömmar så skulle vi inte vara här, sade han på en presskonferens som Nyheter24 var på plats på.

Robben motståndarnas bäste spelare

Tabarez pekade ut den snabbe mittfältaren Arjen Robben som den farligaste motståndaren.

– Holländarna kan inte spela fotboll utan att anfalla. Och det är precis vad det här landslaget gör, de anfaller. Lägg till en stark defensiv så har vi ett väldigt bra lag, sade han, och fortsatte:

– Robben är en väldigt bra spelare. Han är väldigt snabb och har ett bra steg, vilket gör honom svår att tackla.

I kväll klockan 20:30 drabbas lagen samman. Minst 90 minuter senare är det avgjort vem som går vidare. Tills dess får man vänta och se ifall Tabarez dröm fortfarande är vid liv efter matchen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!