Diego Forlán är redo.
1 av 4
Diego Forlán är redo. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX
Sebastian Abreu och Diego Forlan kramar om varandra efter segern mot Ghana.
2 av 4
Sebastian Abreu och Diego Forlan kramar om varandra efter segern mot Ghana. - Foto: Bernat Armangue/AP/SCANPIX
3 av 4
- Foto: Fernando Vergara/AP/SCANPIX
4 av 4
- Foto: Bernat Armangue/AP/SCANPIX

Forlán redo att skriva historia

Uruguay är i semifinal och nu väntar Holland. Den sylvasse anfallaren Diego Forlán är beredd att göra allt vad som krävs för att skriva fotbollshistoria och besegra de orangea favoriterna.– Vi vet hur man möter lag som Holland, man måste bara vara redo att ta sig an utmaningen, vare sig det handlar om 90 minuter eller 120, säger den 31-årige vicekaptenen.


KAPSTADEN. Diego Forlán har redan varit med att skriva fotbollhistoria genom att ta Uruguay till semifinal för första gången på trettio år. I kväll ställs överraskningslaget mot Holland - och den sylvasse anfallaren är redo för att skriva lite mer.

– Vi måste fortsätta spela så som vi har gjort. Vi har visat respekt till alla våra motståndare och vi kommer inte att göra några undantag den här gången. Vi vet hur man möter lag som Holland, man måste bara vara redo att ta sig an utmaningen, vare sig det handlar om 90 minuter eller 120, säger den 31-årige vicekaptenen till FIFA, och fortsätter:

– Spelarna är mer än redo för den här utmaningen.

Med spelare som Luis Suarez, Jorge Fucile och Nicolas Lodeiro definitivt borta samt en skadedrabbad lagkapten, Diego Lugano, kommer det att bli extra svårt för det sydamerikanska laget att ta sig till finalen.

– De är alla bra spelare som kom in senast mot Ghana och visade att de kunde resa sig när det väl gällde. Men för att vara ärlig så är hela laget redo att spela. Vi får vänta och se hur förbundskaptenen (Oscar Tabarez) gör när matchen närmar sig, men jag är säker på att alla kommer att vara i allra bästa möjliga tillstånd.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!