Bastian Schweinsteiger är den som ska leda Tyskland till segern.
1 av 2
Bastian Schweinsteiger är den som ska leda Tyskland till segern. - Foto: Gero Breloer/AP/SCANPIX
Xavi (t.v.) och David Villa (t.h.) måste vara på spelhumör i morgon.
2 av 2
Xavi (t.v.) och David Villa (t.h.) måste vara på spelhumör i morgon. - Foto: Alberto Saiz/AP/SCANPIX

VM-guiden: Tyskland - Spanien

Nyheter24 ger dig allt du behöver veta inför morgondagens heta åttondelsfinal mellan Tyskland och Spanien.


DURBAN. I morgon är det dags för den andra semifinalen att avgöras. Det handlar om inga andra lag än EM-finalisterna från 2008, Tyskland och Spanien, som ännu en gång får göra upp med varandra.

Tyskland

Vägen till semifinalen: Det är inte mycket som verkar kunna stoppa tyskarna just nu. De har rest sig riktigt ordentligen efter den överraskande förlusten mot Serbien i gruppspelet och har mer eller mindre kört över allt motstånd.

Det har gått förvånandsvärt enkelt för Joachim Löws mannar. Laget fullständigt krossade både England och Argentina i åttondels- och kvartsfinalen. Nu väntar ett Spanien som mer än gärna vill ta sig till landets allra första VM-final.

Stjärnan: Bastian Schweinsteiger är namnet på allas läppar. Mittfältsmotorn har varit fenomenal och har, i Michael Ballacks frånvaro, blivit lagets allra störste stjärna.

Viktigaste spelaren: Det gäller att kunna försvara bra men även ha en stark offensiv mot Spanien. Då är det viktigt att just Schweinsteiger stegar fram även i morgon, tvåvägsspelare som han är. I morgon är det ytterst viktigt att han visar att han mycket väl kan axla Ballacks mantel.

Nyckeln till segern: Tyskland har visat upp ett så otroligt organiserat spel. De måste fortsätta spela precis så som de har gjort tidigare, det vill säga fortsätta mixa en stark defensiv med fantastifull offensiv. Det innbär dels att Schweinsteiger måste vara bra, men även att spelare såsom Mezut Özil och Lukas Podolski visar framfötterna.

Spanien

Vägen till semifinalen: Spanien har inte varit lika fantastiska som man har blivit van att se dem. Men de har trots det ändå tagit sig vidare som gruppvinnare och sedan, med både skicklighet och en hel del tur, till semifinalen. Inte minst i kvartsfinalen mot Paraguay, då de var riktigt illa ute.

Stjärnan: David Villa, David Villa och David Villa. Den nyblivne Barcelona-anfallaren har öst in mål och förvandlats till lagets allra bäste spelare. Superstjärnan har mäktat med hela fem mål än så länge och är på god väg att vinna skytteligan.

Viktigaste spelaren: Det är självklart otroligt viktigt att David Villa gör mål i morgon. Men det är nästan ännu viktigate att mittfältsgeneralen Xavi äntrar planen med ett gott humör. För att fungerar han så kan det bli riktigt, riktigt bra för spanjorernas del.

Nyckeln till segern: Spanien måste ta kontroll över bollen. De har haft otroligt svårt att äga den. Dessutom har de haft svårt att skapa något kreativt när de väl har haft bollen. Därför gäller det att kanterna fungerar som de ska göra. Mycket rörlighet på mittfältet och Xavi måste vara på hugget.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!