- Foto: Fernando Vergara/AP/SCANPIX

Tabárez: "Jag är stolt över mina spelare"

Uruguay må inte ha gått till final, men förbundskaptenen Oscar Tabárez är trots det oerhört nöjd med sina spelares prestationer. "Jag är stolt över mina spelare och vad vi åstadkommit", säger Tabárez på presskonferensen efter matchen.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

KAPSTADEN. Uruguay har drygt tre miljoner invånare men tråcklade sig ändå hela vägen till semifinal i VM. Stornationer som Brasilien, Argentina, England, Italien och Frankrike har fallit tungt i tidigare skeden och det står utan tvivel klart att Uruguays prestation är något utöver det vanliga.

Men i semifinalen mot Holland tog det stopp för bragdlaget och bronsmatch väntar därmed för Oscar Tabárez och hans mannar. Förbundskaptenen hyllar både Holland och sina egna spelare efter den spännande matchen.

- Det var ett lag (Holland) som verkligen förtjänade att vara i semfinal. Jag är stolt över mina spelare och vad vi åstadkommit. Vi accepterar förlusten, motståndarna var bättre än oss, säger Tabárez på presskonferensen efter matchen, som Nyheter24 var på plats på, och fortsätter:

- Vi är ledsna även om ingen förväntade sig att vi skulle vara här.

Skyller inte på domaren
Fast kanske borde Uruguay fått en mer rättvis chans att ta sig till final. För när Wesley Sneijder satte 2-1 i mitten av andra halvlek stod Robin van Persie offside och påverkade spelet. Men Tabárez vill inte skylla förlusten på domarinsatsen.

- Det är inte första gången ett domarmisstag sker i VM. Det hände mot oss i ett dåligt tillfälle, men vi ska inte leta efter ursäkter. Vi försökte vinna, men det gick inte, förklarar han.

"Måste glömma matchen"
Nu väntar antingen Tyskland eller Spanien i bronsmatchen för Uruguay. Senaste gången landet kom så här långt i VM var 1950 då man tog hem allt ihop. Tabárez försäkrar folket att laget kommer glömma matchen mot Holland illa kvickt för att kunna ladda om till bronsmatchen.

- Vi måste glömma den här matchen och göra vårt bästa mot vem vi nu än möter i bronsmatchen. Vi måste visa lagmoral precis som vi gjorde i dag, säger Tabárez.

Efter att Arjen Robben mycket vackert nickat in 3-1 valde Tabárez att väldigt överraskande plocka ut sylvvasse Diego Forlán, som förmodligen varit lagets bäste spelare under turneringen. Förklaringen bakom bytet är en skada.

- Jag är inte dum nog att ta ut Forlán när vi ligger under med 3-1. Han var skadad och kunde inte fortsätta.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!