Wesley Sneijder har fört sitt Holland till VM-final, men finaler är inget nytt för mittfältaren.
Wesley Sneijder har fört sitt Holland till VM-final, men finaler är inget nytt för mittfältaren. - Foto: Michael Sohn/AP/SCANPIX

Wesley Sneijder - en erfaren finalist

Holland vann semifinalen mot Uruguay och avancerar alltså vidare till final. Mittfältskungen Wesley Sneijder är numera en erfaren finalist och anser att det är viktigt att njuta av tillfället.- Jag ska säga till alla i laget att njuta av det här, sade 26-åringen efter segern mot Uruguay.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

Holland vann dagens semifinal mot Uruguay med 3-2 efter mål av bland andra Wesley Sneijder. Nu avancerar alltså holländarna vidare till finalen där man kommer möta vinnaren i semifinalen mellan Tyskland och Spanien.

- Vi har vunnit sex matcher i rad och nu är det bara finalen kvar. Vi har fem dagar att återhämta oss på för då måste vi ladda om, sade Sneijder på presskonferensen efter segern mot Uruguay, på vilken Nyheter24 var på plats.

Viktigt att njuta

För den offensive innermittfältaren är det ingenting nytt att spela finaler. Senast spelade han Champions League-final med klubblaget Inter. Då var det tyskt motstånd i Bayern München och det kan det alltså bli i den här finalen också, om Tyskland besegrar Spanien.

- Att spela final är fantastiskt. Jag spelade ju final med mitt klubblag i Champions League och vann den. Det är någonting speciellt med finaler och man måste se till att njuta. Det är inte säkert att man får uppleva det igen så jag ska säga till alla i laget att verkligen njuta av det här, fortsatte 26-åringen på presskonferensen.

Holländarnas finalmotstånd koras i morgon (onsdag) och det står alltså mellan Tyskland och Spanien. Finalen spelas på söndagen och bronsmatchen, där Uruguay kommer möta förloraren i morgondagens möte, kommer avgöras på lördagen.

/
/
/
VM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!