Spanska spelare tränar på Moses Mabhida Stadium.
Spanska spelare tränar på Moses Mabhida Stadium. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Den andra semifinalen står och väntar och Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dagens drabbning. Vem som spelar, vilka stjärnor som kommer att briljera, tevekanalerna och tiderna.


Matchen

Tyskland - Spanien

Avspark: 20:30

TV: SVT2, Chris Härenstam och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Moses Mabhida Stadium, Durban

DURBAN. I går kväll blev Holland finalklara efter att ha besegrat Uruguay med 3-2. I dag är det dags för Tyskland och Spanien att göra upp om den sista finalplatsen.

Tyskland - Spanien

Det är inte mycket som Tyskland har haft svårt med under det här VM:et. Joachim Löws mannar har verkligen hämtat upp sig efter den överraskande förlusten mot Serbien i gruppspelet och har i stort sett kört över alla sina motståndare.

Varken England eller Argentina fick någonting att säga till om när de drabbades samman med tyskarna. Stornationerna föll, och det med stora siffror, mot detta Tyskland som verkar ohejdbara.

Nu är de endast en match ifrån att kunna revanschera sig från VM i Tyskland 2006, då de åkte ut i semifinalerna. En spelare som var med då är den numera 26-årige lagkaptenen, Philipp Lahm, som säkerligen kommer att vara på hugget.

Spanjorerna har aldrig kommit så långt i VM som de har gjort nu. Det är första gången någonsin de kommer till semifinal och självförtroendet lär vara på topp. Men det är inte alltid ett gott självförtroende räcker mot ett starkt och välorganiserat motstånd, så det gäller även att de är slipade i sitt spel.

Det innebär att de måste komma igång med det spelet som de är vana att spela. Någonting som de inte riktigt har lyckats med än så länge. Det har varit trögt på planen och spelarna har inte sett så motiverade som de borde göra.

De har haft det svårt, väldigt svårt. Inte minst mot bland annat Schweiz, där de föll, och mot Paraguay i kvartsfinalen, där de med nöd och näppe tog sig vidare.

Däremot har vissa pjäser fullständigt briljerat. Inte minst den nyblivne Barcelona-anfallaren David Villa, som har bombat in hela fem mål än så länge. Kan det sjätte målet komma i kväll? I sådana fall måste även Xavi komma rätt in i matchen. Han är viktig.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!