"Schweini" vill vinna nu.
"Schweini" vill vinna nu. - Foto: Gero Breloer/AP/SCANPIX

Hånades efter finalen - nu vill "Schweini" få sin hämnd

Bastian Schweinsteiger kommer aldrig att glömma finalförlusten i EM mot Spanien för två år sedan. Inte heller det som hände efter matchen.– Vi är revanschsugna, vi måste bevisa att vi kan slå dem, säger den 25-årige mittfältaren.


DURBAN. Det var efter den förkrossande 1-0-förlusten i EM-finalen mot Spanien som Tysklands Bastian Schweinsteiger utsattes för ett inte så trevligt hån av de spanska spelarna.

Den unge mittfältarren höll på ge sin syn på matchen när ett flertal spanska spelare helt plötsligt dök upp dansandes i rad bakom Schweinsteiger och sjöng "Que viva España".

Nu vill Schweinsteiger få sin hämnd.

– Vi var väldigt besvikna efter finalen. Spanien var det klart bättre laget och de slog oss med 1-0. Självklart är vi revanschsugna, vi måste bevisa att vi kan slå dem, säger den 25-årige Bayern München-spelaren enligt Marca.

– Trots att de är bättre än oss på pappret, så har vi ändå redan bevisat att vi kan slå bättre motståndare, fortsätter han.

I kväll klockan 20:30 sparkar matchen igång. Då gäller det för "Schweini" att komma med det bästa han har, för att Spanien kommer knappast att ge bort finalplatsen enkelt.

– Enligt mig är Spaniens världens bästa landslag. Det kommer att bli lika svårt att möta dem som det var mot England och Argentina. Men jag tror på det här laget eftersom vi har sett vad vi kan åstadkomma om vi jobbar tillsammans.

Kongodansen bakom Schweinsteiger

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Dagens VM-program
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.