Tysklands förbundskapten Joachim Löw var besviken efter förlusten mot Spanien.
Tysklands förbundskapten Joachim Löw var besviken efter förlusten mot Spanien. - Foto: Gero Breloer/AP/SCANPIX

Löw om Spanien: "Världens bästa landslag"

Tyskland kunde inte rå på Spanien i semifinalen utan förlorade med 1-0. Tyskarnas förbundskapten hyllade sina motståndare på presskonferensen efter förlusten.- Jag tycker Spanien har varit världens bästa landslag under de senaste två-tre åren, sade han efter matchen.


Spanien slog Tyskland i semifinalen med 1-0 efter att matchens enda mål nickats in av Carles Puyol på en hörna. Tyskland får alltså spela matchen om bronset mot Uruguay på lördag istället för finalen på söndag. Tysklands förbundskapten Joachim Löw var besviken men gratulerade också Spanien efter förlusten.

- Jag är väldigt besviken att vi förlorade matchen men jag gratulerar det spanska laget. De gjorde en bra match, sade Löw på presskonferensen efter matchen.

"Världens bästa landslag"

De regerande europamästarna Spanien spelar nu nationens första VM-final någonsin. Där ställs man mot Holland, som i den andra semifinalen slog Uruguay med 3-2 efter mål av bland andra Arjen Robben. Den 50-åriga tyska förbundskaptenen ägnade mycket tid till att hylla spanjorerna på presskonferensen efter matchen:

- Jag tycker att Spanien har varit världens bästa landslag under senaste två-tre åren. De är så snabba med bollen. Detta är en av förklaringarna till att de vinner idag och att de är bland de bästa i världen.

Söndagens final mellan Holland och Spanien är den första finalen sedan 1978 som står mellan två lag som aldrig vunnit VM. Alltså kommer segraren i matchen få smaka på VM-guld för första gången, oavsett matchens utgång.

/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!