Tisdag 18 Jan
Stockholm

"Afrikas fanbärare" får saftig bonus

Det ska presidenten John-Atta Mills se till.
1 av 2
Det ska presidenten John-Atta Mills se till. Foto: REBECCA BLACKWELL/AP/SCANPIX
De ghananska spelarna kommer att få en bonus.
2 av 2
De ghananska spelarna kommer att få en bonus. Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Ghana var det afrikanska laget som kom allra längst i VM. Nu belönas spelarna för sin heroiska insats.– De vann inte VM, men som jag ser det så vann de VM i våra sinnen och våra hjärtan. Inte bara för Ghana, utan även hela Afrika, sade landets president John Atta-Mills.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ACCRA. Ghana fick hela fotbollsafrika att hoppas och drömma om det omöjliga. Men när det sista afrikanska VM-laget åkte ut mot Uruguay i kvartsfinalerna efter en dramatisk straffläggning hade drömmen krossats.

Spelarna hyllades dock som hjältar och nu får de även en saftig bonus för den imponerande insatsen. Enligt KickOffGhana.com kommer varje spelare att få lite drygt 150 000 kronor, samtidigt som resten av ledarstaben kommer att få 75 000 kronor.

– De vann inte VM, men som jag ser det så vann de VM i våra sinnen och våra hjärtan. Inte bara för Ghana, utan även hela Afrika, sade landets president John Atta-Mills på ett tal, och fortsatte:

– Fotbollen enade oss. Mina bröder och syskon, det må finnas små skillnader mellan oss, men låt oss minnas att vi har alla samma mål. Vi är framför allt ghananer. Trots att vi inte alltid kan komma överens, men precis så som vi i slutändan stöttade "the Black Stars", låt oss även stötta alla försök som görs för att göra Ghana till en bättre plats, sade han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24