Måndag 24 Jan
Stockholm

Platini till sjukhus i befarad hjärtattack

Enligt engelsk media har Uefa-presidenten och förre storspelaren Michel Platini drabbats av en hjärtattack. Uefas talesman William Gaillard påstår att Platinis tillstånd inte är allvarligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JOHANNESBURG. Michel Platini, 55, satt och åt med sina vänner på restaurangen La Pigalle i Johannesburg när han plötsligt föll ihop i en hjärtattack, uppger engelska mirrorfootball.co.uk. De chockade vännerna, däribland förre Liverpooltränaren Gerard Houllier och förre förbundskaptenen för Skottland, Andy Roxburgh, fick snabbt tag på ambulans vid kvart över nio på kvällen svensk tid.

Platini, som sedan 2007 är Uefa-president, både röker och dricker mycket, men har trots det verkat vara i hyfsat god form. Hjärtattacken kommer därför som en rejäl chock för fotbollsintresserade världen över.

En av vännerna som var med på middagen berättar om den otäcka händelsen:

- Michel satt på kortsidan av bordet och föll helt plötsligt ihop och slog i golvet. Det såg ut att vara hjärtat och vi är alla väldigt oroade, säger vännen.

Kort därefter fördes Platini till sjukhus. Houllier och Fifa-pampen Alain Leblang följde med i ambulansen. Uefas talesman William Gaillard, som för närvarande befinner sig i London, ger dock positiva besked. Enligt Gaillard är Platinis tillstånd inte allvarligt och kollapsen berodde förmodligen på de influensasympton han hade för ett par dagar sedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24