Här på Nelson Mandela Bay kommer bronsmatchen att avgöras.
Här på Nelson Mandela Bay kommer bronsmatchen att avgöras. - Foto: Themba Hadebe/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

I dag går turneringens näst sista match av stapeln. Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om den.


Matchen

Uruguay - Tyskland

Avspark: 20:30

TV: TV4, framgår inte vem som kommer kommentera.

Arena: Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth.

SYDAFRIKA. Efter ett kortare uppehåll är det i dag dags för den näst sista matchen i VM i Sydafrika.

Uruguay - Tyskland

VM:s stora överraskningslag, Uruguay, drabbar samman med Tyskland i kampen om bronspengen. Uruguay, som var det sista laget att kvalificera sig för VM, har överraskat många och efter att Luis Suarez använt handen för att stoppa ett givet mål för Ghana i kvartsfinalen vann Uruguay senare på straffar.

Väl i semifinalen stötte de på trubbel mot Holland. Ett Holland som vann rättvist efter Giovanni van Bronchkhorst slagit till med ett av VM:s vackraste mål. Nu är sydamerikanerna revanschsugna och vill ta bronspengen från Tyskland. Ett frågetecken är att storstjärnan Diego Forlan är halvskadad och kan missa kvällens match.

Tyskland har tuffat på hela turneringen och har imponerat med sitt fartfyllda anfallsspel. I kvartsfinalen körde de fullständigt över Argentina med 4-0. Det följdes upp med förlust mot Spanien i semifinalen, trots att det att länge var jämt. Glädjande nyheter för tyskarna är att de får tillbaka Thomas Müller som var avstängd i kvartsfinalen.

Det krävs att tyskarna fortsätter med samma rörlighet för att de ska kunna luckra upp Uruguay. Orakelbläckfisken Paul har tippat att det ska bli vinst för Tyskland i dag. Paul, som än så länge är hundraprocentig, har rätt, eller?

Matchen börjar 20:30 och kommer att liverapporteras på Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!