Nigerianska spelare anklagas för att ha riggat matcher de deltagit i.
Nigerianska spelare anklagas för att ha riggat matcher de deltagit i. - Foto: Julie Jacobson/AP/SCANPIX

Nigeria anklagas för att ha riggat matcher

Flera spelare i Nigeria misstänks för att ha gjort upp lagets resultat i förväg. Enligt rapporter från England kan Nigerias fiasko i VM varit riggat.


SYDAFRIKA. Nigeria hade ett tungt mästerskap i Sydafrika. ”Super Eagles” var dock nära att avancera vidare från gruppen, men en jättemiss av Yakubu i den sista gruppspelsmatchen mot Sydkorea gjorde att laget inte tog sig vidare. I hemlandet väntade presidenten Goodluck Jonathan som tänkte stänga av landslaget, men som till slut fick ge sig. Nu kommer det ett nytt bakslag för landet.

Det var i VM-kvalet som Fifa fick upp ögonen på problemet. Flera spelare ska ha riggat lagets matcher, medan de andra ska ha rapporterat till Fifa, uppger engelska BBC Newsnight. Samma dag som Nigeria klev in i VM-turneringen rapporterade en medlem ur Fifas disciplingrupp till det nya Early Warning System-enheten (undersöker tecken på uppgjorda matcher) att flera spelare fruktade att lägga sig frivilligt.

Fotbollsorganet förnekar inte att de har blivit varnade om läggmatcherna, men medger att det inte finns några tecken på att det har skett i VM i Sydafrika.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Dagens VM-program