Schweinsteiger: "Vi visade karaktär"

- 11/07/2010, 10:43 -

Gero Breloer/AP/SCANPIX

Tyskland spelade kanske hela VM:s häftigaste fotboll, men fick trots det endast nöja sig med en bronspeng. Bastian Schweinsteiger är dock inte alltför besviken.- Jag är väldigt stolt över att spela i det här laget, säger mittfältaren.

PORT ELIZABETH. Tyskland stormade fram i åttondelsfinalen mot England och i kvartsfinalen mot Argentina. Totalt gjorde tyskarna 8-1 på de båda stornationerna och att Spanien var varnade inför semifinalen gick inte att ta miste på.

För spanjorerna visade upp ett smart spel som fokuserade på bollinnehav och när Tyskland ställde om försökte David Villa och kompani stressa bollhållaren för att fördröja kontringen. Taktiken lyckades perfekt och Spanien vann med 1-0. Besvikelsen var naturligtvis påtaglig i det tyska laget, som hade charmat en hel värld med sin fotboll.

Efter matchen konstaterade notoriske målskytten Miroslav Klose att en bronspeng inte är värt något i nuläget, men efter den dramatiska bronssegern över Uruguay med 3-2 i går kväll är det andra tongångar i det tyska laget.

- Den här matchen var viktig för våra supportrar i Tyskland som har gett oss galet stöd. Lyckligtvis vann vi och även om besvikelsen från semifinalen är kvar så känns det inte så hemskt, säger Bastian Schweinsteiger efter matchen.

Den 25-årige mittfältsmotorn blickar redan nu mot framtiden, som onekligen ser ljus ut för tysk del. Med spelare som Thomas Müller, 20, och Mesut Özil, 21, får andra landslag se upp ett bra tag framöver.

- Vi uppförde oss väl när vi kom tillbaka. Det visar vilken karaktär vi har i laget. Jag är väldigt stolt över att spela i det här laget och vi måste blicka framåt. Vi kan fortfarande uträtta väldigt mycket, förklarar Schweinsteiger.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24