Stockholm

Schweinsteiger: "Vi visade karaktär"

. Foto: Gero Breloer/AP/SCANPIX

Tyskland spelade kanske hela VM:s häftigaste fotboll, men fick trots det endast nöja sig med en bronspeng. Bastian Schweinsteiger är dock inte alltför besviken.- Jag är väldigt stolt över att spela i det här laget, säger mittfältaren.


Läs mer

PORT ELIZABETH. Tyskland stormade fram i åttondelsfinalen mot England och i kvartsfinalen mot Argentina. Totalt gjorde tyskarna 8-1 på de båda stornationerna och att Spanien var varnade inför semifinalen gick inte att ta miste på.

För spanjorerna visade upp ett smart spel som fokuserade på bollinnehav och när Tyskland ställde om försökte David Villa och kompani stressa bollhållaren för att fördröja kontringen. Taktiken lyckades perfekt och Spanien vann med 1-0. Besvikelsen var naturligtvis påtaglig i det tyska laget, som hade charmat en hel värld med sin fotboll.

Efter matchen konstaterade notoriske målskytten Miroslav Klose att en bronspeng inte är värt något i nuläget, men efter den dramatiska bronssegern över Uruguay med 3-2 i går kväll är det andra tongångar i det tyska laget.

- Den här matchen var viktig för våra supportrar i Tyskland som har gett oss galet stöd. Lyckligtvis vann vi och även om besvikelsen från semifinalen är kvar så känns det inte så hemskt, säger Bastian Schweinsteiger efter matchen.

Den 25-årige mittfältsmotorn blickar redan nu mot framtiden, som onekligen ser ljus ut för tysk del. Med spelare som Thomas Müller, 20, och Mesut Özil, 21, får andra landslag se upp ett bra tag framöver.

- Vi uppförde oss väl när vi kom tillbaka. Det visar vilken karaktär vi har i laget. Jag är väldigt stolt över att spela i det här laget och vi måste blicka framåt. Vi kan fortfarande uträtta väldigt mycket, förklarar Schweinsteiger.

Senast bloggat

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.