Stockholm

Ronaldo hyllar Klose: "Han är fantastisk"

. Foto: Dusan Vranic/AP/SCANPIX

Miroslav Klose må inte ha tangerat Ronaldos målrekord på 15 fullträffar i VM-sammanhang, men brassen är mäkta imponerad ändå. "Att göra 14 mål i VM är helt fantastiskt", säger Ronaldo.


Läs mer

PORT ELIZABETH. Inför bronsmatchen mellan Tyskland och Uruguay i går kväll stod anfallaren Miroslav Klose på 14 gjorda mål på tre VM-turneringar. Efter matchen stod han kvar på samma antal och tangerade därmed inte brassen Ronaldos storslagna rekord på 15 mål.

Fast det var inte missar, ramträffar eller en formdipp som stoppade Klose. Det var hans besvärliga rygg, som gjorde att han tvingade ge förbundskaptenen Joachim Löw det tunga beskedet att han inte kunde spela i bronsmatchen.

- Han ville verkligen spela, men efter lördagsträningen sade han till mig att han inte kunde. Han var besviken men medveten om att vi inte kunde låta en spelare som bara var 80-procentig spela, säger Löw enligt Expressen.

"Helt fantastiskt"

Det blir troligen inte fler VM-mål för Klose, som nu är 32. Vid VM i Brasilien är han fyra år äldre och frågan är om han inte lagt skorna på hyllan vid det laget. Men trots Kloses besvikelse är Ronaldo lyrisk över hans utmanares prestation och hävdar att han inte hade haft några problem om hans rekord hade blivit tangerat eller till och med slaget.

- Det är bara att gratulera Klose, att göra 14 mål i VM är helt fantastiskt. Det är tråkigt att han inte kunde spela på lördagen. Jag hade inget emot att hans skulle slå mitt rekord. Jag har redan skrivit min historia, nu är det upp till andra att skriva sina historier, säger Ronaldo.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.