Fredag 23 Jul
Stockholm

VM-RESAN - FINALDAGEN: VM:s bästa spelare

Diego Forlan var VM:s viktiste spelare.
Diego Forlan var VM:s viktiste spelare. Foto:

Han tog sitt lilla land hela vägen till VM-semifinal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

Alla spelare på topplistan med VM:s bästa spelare har på ett eller annat sätt varit sitt lands viktigaste pjäs. Men den som stått för den största bragden heter Diego Forlan och lämnade VM med ett skott i ribban.

Här har ni VM:s...

…bäste spelare 1: Diego Forlan, min MVP. Hans två mål mot Sydafrika gav ett anonymt Uruguay massor med självförtroende. Sen gjorde 32-åringen viktiga mål både mot Ghana och sen mot Holland. Båda var kvitteringar. Att han sedan spelade skadad gör det hela än större. Han sköt med vänstern för att han hade ont i högerbenet. Vilken hjälte! Många säger kanske David Villa eller Xavi eller Sneijder, men de spelar alla i lag som till och med har världsstjärnor på bänken. De har haft det mycket lättare. Forlan har fått kämpa på egen hand ganska mycket. Och lyckats. På vägen har han dessutom gjort vad alla pratar om: Spelat för fansen. Han har twittrat, läckt laguppställningar och varit allmänt tillgänglig för medie, och därmed fansen. En gentleman som jag önskar all lycka i framtiden!

…bästa spelare 2: David Villa. Ständigt farlig. Ständigt hungrig och har gjort viktiga mål för Spanien hela turneringen. Sjukt effektiv när han får skära in från vänster. Har visat att han kan spela både i mitten och till vänster. Kanske kan Zlatan få plats i Barcelona ändå, tack vare Villas flexibilitet.

…bäste spelare 3: Bastian Schweinsteiger. Han kom till VM med ett lag som inte skulle göra mer än att inte göra bort sig. Tre veckor senare hade Tyskland gång på gång visat upp VM:s roligaste fotboll och gett världen en ny bild av Deutchland. Schweinsteiger var säkerheten själv. Ständigt redo för en passning och aldrig rädd för att ta fighten på mittens rike.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24