Torsdag 27 Jan
Stockholm

Iniesta avgjorde den rekordfula finalen

VM-finalen utvecklade sig till en tillställning präglad av utdelningar av gula kort.
1 av 3
VM-finalen utvecklade sig till en tillställning präglad av utdelningar av gula kort. Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX
Andrés Iniesta avgjorde VM-finalen.
2 av 3
Andrés Iniesta avgjorde VM-finalen. Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
.. och frälste en hel nation.
3 av 3
.. och frälste en hel nation. Foto: Victor R. Caivano/AP/SCANPIX

Finalen mellan Spanien och Holland utvecklade sig till ett hav av gula kort. Andrés Iniesta avgjorde den rekordfula finalen sent i den andra förlängningskvarten och gjorde sitt Spanien till världsmästare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JOHANNESBURG. Finalen mellan Spanien och Holland var mållös efter 90 minuter. Inga mål gjordes heller i den första förlängningskvarten eller i de tio första minuterna i den andra och allt talade för att ett straffdrama skulle avgöra superfinalen.

Iniesta avgjorde

Superchanserna haglade i framför allt den första förlängningskvarten men oskärpan behöll matchen offattbart nog mållös. Francesc Fabregás och Arjen Robben brände bland annat varsinna frilägen.

I den 116:e minuten gjorde dock Andrés Iniesta 1-0 till Spanien och det blev matchens enda. Alltså tog Spanien VM-guld 2010 i Sydafrika och Holland fick nöja sig med silvermedaljen.

- Jag kan inte beskriva detta med ord. Det är ofattbart, jag tappar ord. Vi har jobbat för det här så oerhört hårt, sade matchhjälten efter matchen.

Rekordful final

Rekordet i antal gula kort i en VM-final slogs med råger. Det tidigare rekordet var sex gula kort som det blev i finalen 1986 mellan Argentina - Västtyskland. Dagens final innehöll hela nio stycken efter ordinarie tid.

Det blev alltså en ful avslutning, sett till antal varningar utdelade. Med det inte sagt en mindre underhållande sådan. Matchen var helt vild under stora delar, framför allt i förlängningen, och lagen bjöd på ett värdigt avsked från Sydafrika. Spanien slutar alltså etta, Holland tvåa och Tyskland tar bronsmedaljen i detta VM 2010 i Sydafrika.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24