Marwijk: "Vi skulle kanske vunnit på straffar"

- 12/07/2010, 00:11 -
Bert van Marwijk var besviken efter förlusten i VM-finalen mot Spanien.

Bert van Marwijk var besviken efter förlusten i VM-finalen mot Spanien.

Bernat Armangue/AP/SCANPIX

Holland förlorade i VM-finalen mot Spanien med 1-0 efter ett mål sent i den andra förlängningskvarten. Hollands förbundskapten Bert van Marwijk var besviken efter förlusten men trodde att hans lag kunnat vinna på straffar.- Vi skulle kanske vunnit på straffar, sade holländaren efter matchen.

JOHANNESBURG. Finalen mellan Holland och Spanien var mållös efter full tid och förlängning krävdes för att skilja lagen åt. Väl där var spanjorerna snäppet vassare och kunde, genom Andrés Iniesta, avgöra sent i den andra förlängningskvarten. Hollands förbundskapten Bert van Marwijk var förbittrad efter förlusten.

- Det kan knappast bli mer bittert - att få ett mål emot sig bara några minuter före full tid när man bara är tio man. Vi skulle kanske kunnat tagit hem det på straffar om det blivit så, sade förbundskaptenen efter matchen.

Felaktigt domslut orsakade ilska

Någon minut innan avgörandet hade Holland en frispark som Wesley Sneijder tog hand om. Han sköt denna stenhårt, via muren, utanför och alla trodde att en given holländsk hörna väntade - det höll dock inte domaren Howard Webb med om och det irriterade sig van Marwijk på efter slutsignalen.

- Om man tittar på en av våra frisparkar sekunderna innan målet så kunde alla se tydligt att det var en hörna för oss som inte blev hörna. Det orsakade ilska, för det var ju en hörna. Man kunde se att bollen ändrar riktning två-tre meter. Alla såg det förutom domaren, konstaterade han.

Den holländska förbundskaptenen avslutade dock sportsligt och erkände att spanjorerna var bättre för dagen och att de var värda sitt första VM-guld någonsin.

- Det bästa laget vann. Men jag är väldigt besviken. Det är ju ett VM, och vi har just förlorat finalen.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24