Bert van Marwijk var besviken efter förlusten i VM-finalen mot Spanien.
Bert van Marwijk var besviken efter förlusten i VM-finalen mot Spanien. - Foto: Bernat Armangue/AP/SCANPIX

Marwijk: "Vi skulle kanske vunnit på straffar"

Holland förlorade i VM-finalen mot Spanien med 1-0 efter ett mål sent i den andra förlängningskvarten. Hollands förbundskapten Bert van Marwijk var besviken efter förlusten men trodde att hans lag kunnat vinna på straffar.- Vi skulle kanske vunnit på straffar, sade holländaren efter matchen.


Jumps tidigare skandaler

Under finalen i Franska Öppna 2009 hoppade Jump in och försökte sätta på en katalansk mössa på Roger Federer.

Sprang in på målrakan i ett formel 1-lopp i Barcelona.

Gav Thierry Henry en Barcelonatröja i Champions League-finalen 2006 (mellan Arsenal och Barcelona)

Sprang in på planen i semifinalen i EM 2008 mellan Tyskland och Turkiet. På tröjan hade han text med ”Tibet is not China”.

2009 försökte han hoppa in när Sverige spelade mot Albanien. Men stoppades. Troliga målet var Zlatan Ibrahimovic.

I finalen av Eurovision Song Contest 2010 i Norge dök han uppe på scenen i Spaniens bidrag.

Vid Samuel Eto's första match i Barcelona sprang Jump in och satte en traditionell katalansk mössa på den nya anfallaren.

Källa: Wikipedia

JOHANNESBURG. Finalen mellan Holland och Spanien var mållös efter full tid och förlängning krävdes för att skilja lagen åt. Väl där var spanjorerna snäppet vassare och kunde, genom Andrés Iniesta, avgöra sent i den andra förlängningskvarten. Hollands förbundskapten Bert van Marwijk var förbittrad efter förlusten.

- Det kan knappast bli mer bittert - att få ett mål emot sig bara några minuter före full tid när man bara är tio man. Vi skulle kanske kunnat tagit hem det på straffar om det blivit så, sade förbundskaptenen efter matchen.

Felaktigt domslut orsakade ilska

Någon minut innan avgörandet hade Holland en frispark som Wesley Sneijder tog hand om. Han sköt denna stenhårt, via muren, utanför och alla trodde att en given holländsk hörna väntade - det höll dock inte domaren Howard Webb med om och det irriterade sig van Marwijk på efter slutsignalen.

- Om man tittar på en av våra frisparkar sekunderna innan målet så kunde alla se tydligt att det var en hörna för oss som inte blev hörna. Det orsakade ilska, för det var ju en hörna. Man kunde se att bollen ändrar riktning två-tre meter. Alla såg det förutom domaren, konstaterade han.

Den holländska förbundskaptenen avslutade dock sportsligt och erkände att spanjorerna var bättre för dagen och att de var värda sitt första VM-guld någonsin.

- Det bästa laget vann. Men jag är väldigt besviken. Det är ju ett VM, och vi har just förlorat finalen.

/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!