Matchhjälten bar sin avlidne vän med sig i VM-finalen

- 12/07/2010, 18:52 -
1 av 4

Hassan Ammar/AP/SCANPIX

2 av 4

Michael Sohn/AP/SCANPIX

3 av 4

Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX

Andrés Iniesta bar sin avlidne vän Dani Jarque med sig under VM-finalen.
4 av 4

Andrés Iniesta bar sin avlidne vän Dani Jarque med sig under VM-finalen.

Hassan Ammar/AP/SCANPIX

Andrés Iniesta avgjorde VM-finalen mellan Holland och Spanien. Efter målet blottade han ett vitt linne med "Dani Jarque alltid med oss" handskrivet på bröstet. Jarque är Iniestas avlidne vän och han tog alltså tillfället i akt att hylla honom efter målet som innebar VM-guld för Spanien.

JOHANNESBURG. Barcelona-mittfältaren Andrés Iniesta avgjorde VM-finalen mellan Holland och Spanien sent i den andra förlängningskvarten med ett halvvolleyskott i den bortre burgaveln. Efter målet slet 26-åringen av sig den spanska matchtröjan och blottade ett vitt linne med "Dani Jarque siempre con nosotros" handskrivet på bröstet, vilket betyder "Dani Jarque alltid med oss".

Dani Jarque var en spansk fotbollsspelare som i hela sin karriär spelade för den katalanska klubben Espanyol. Jarque avled vid 26 års ålder av en hjärtattack på ett fotbollsläger i Italien. Han dog under tiden han pratade med sin flickvän, som var gravid i åttonde månaden, på telefon. En månad tidigare hade Dani Jarque blivit utsedd till lagkapten för Espanyol.

FC Barcelona, Arsenal och Valencia bar alla sorgeband i matcher efter Jarques död för att hylla honom och Andrés Iniestas agerande efter det avgörande målet i VM-finalen var alltså ännu en ett sätt att hedra den förra Espanyol-spelaren på. 26-årige Iniesta var en nära vän till Dani Jarque och han ville, genom skriften på underlinnet, bära sin avlidne vän med sig i finalen.

- Jag ville bära Dani Jarque med mig och mina lagkamrater. Vi ville känna hans styrka. Vi ville hylla honom i en värld av fotboll och detta var den bästa möjligheten att göra det, sade Iniesta om skriften enligt KickOff.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24