Fredag 23 Jul
Stockholm

"Domarens fel att Holland förlorade"

De holländska spelarna klagar intensivt efter att Spanien fått sitt mål godkänt.
1 av 2
De holländska spelarna klagar intensivt efter att Spanien fått sitt mål godkänt. Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Wesley Sneijder tycker att målet var offside men domaren Howard Webb är säker på sin sak: Det är mål.
2 av 2
Wesley Sneijder tycker att målet var offside men domaren Howard Webb är säker på sin sak: Det är mål. Foto: Bernat Armangue/AP/SCANPIX

Holland förlorade i VM-finalen mot Spanien men Arjen Robben och Wesley Sneijder är eniga om att domaren var med och avgjorde matchen till Spaniens fördel.- Målet var offside, säger Sneijder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JOHANNESBURG. I den 80:e minuten i VM-finalen mellan Holland och Spanien slet sig Arjen Robben förbi Spaniens mittback Carles Puyol och kom nästan fri med Iker Casillas i det spanska målet. I den sista sekunden rättade dock Barcelona-backen Puyol till sitt misstag genom att lägga en arm runt den framrusande holländaren. Nu menar Robben att den 32-årige Puyol skulle blivit utvisad för förseelsen.

- När jag fick min andra chans borde domaren ha gett oss frispark och Puyol ett andra gult kort. Han gav fördel men det var ingen eftersom jag knappt kunde röra mig och målvakten redan var för nära, säger Robben till Reuters.

Också Hollands mittfältsmotor och målmaskin Wesley Sneijder är missnöjd med domaren Howard Webbs insats i VM-finalen. Han tycker att Andrés Iniestas avgörande mål borde dömts bort för offside. Han menar också att matchhjälten borde blivit utvisad i ett tidigare skede i matchen men att domarteamet felaktigt lät spelet fortsätta.

– Målet var offside, det är allt jag vill säga. Det var också en annan sekvens där Iniesta sparkade Mark van Bommel trots att bollen inte var i närheten. Fjärdedomaren såg situationen, men domaren gav honom inget rött kort, säger Sneijder till KickOff.

Holländarnas klagomål spelar ingen roll; Spanien är världsmästare efter att Iniesta avgjort finalen med ett helt regelrätt mål - enligt reprisbilderna - och de måste väl vara lite mer tillförlitliga än Arjen Robben och Wesley Sneijders ord?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24