Det har uppstått ett bråk i England om Iker Casillas och reportern Sara Carboneros kärleksaffär.
1 av 6
Det har uppstått ett bråk i England om Iker Casillas och reportern Sara Carboneros kärleksaffär. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX
2 av 6
- Foto: Bernat Armangue/AP/SCANPIX
3 av 6
- Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
4 av 6
- Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
5 av 6
- Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
6 av 6
- Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

Engelskt jättebråk om Casillas förhållande

Iker Casillas flickvän Sara Carbonero, tv-reporter på Telecinco, valde att inte ställa stjärnmålvakten någon fråga om det insläppta målet mot Schweiz i gruppspelet. Det irriterade brittisk media men nu backar Miriam Gonzalez Durantez, fru till Englands vice premiärminister, upp paret och kräver en ursäkt av The Times.


SYDAFRIKA. Spanien förlorade mot alla odds mot överraskningsnationen Schweiz med 1-0 i gruppspelet. Efter matchen valde Iker Casillas flickvän Sara Carbonero, tv-reporter på Telecinco, att inte uppmärksamma det insläppta och avgörande målet genom att inte ställa den spanske målvakten några frågor om det.

Hånade paret

Engelsk media irriterade sig väldigt på detta och hånade kärleksparet. Dessutom klandrade de Carbonero för Casillas insläppta mål. Nu kräver den spanska juristen Miriam Gonzalez Durantez, som också är vice premiärministern Nick Cleggs fru, en ursäkt av London Times.

"Nu när Spanien har vunnit VM och Iker Casillas demonstrerat att han är en fantastisk målvakt, oavsett om hans flickvän tittar på honom från sidlinjen eller inte, så är det kanske dags för er att äta en bit ödmjukhetspaj", skriver hon i ett brev till tidningen.

"Hon gör sitt jobb"

Cleggs fru tycker att Carbonero bara gjorde sitt jobb som reporter och att det inte var rätt av tidningen att försöka klandra henne för favoritnationen Spaniens usla start på mästerskapet.

"Att försöka klandra Sara för Spaniens misslyckade start, när hon bara gör sitt jobb, är inte värdigt av en tidning som borde behandla kvinnor för vilka de är och inte för vad deras manliga partners gör", fortsätter juristen i sitt brev.

Ger inte vika

London Times redaktör James Harding ger inte vika efter klagomålen utan svarar för en väldigt ironisk och nästan hånande tillbakahälsning.

"Vi är inte särskilt förtjusta i ödmjukhetspaj, men om du, Sara Carbonero eller Iker Casillas har vägarna förbi, kom då gärna upp på redaktionen på en bit tortilla", stöter redaktören tillbaka.

Vi får alltså se om missnöjda Miriam Gonzalez Durantez svänger förbi London Times redaktion för en bit tortilla eller om tidningen lär sig gilla så kallad "ödmjukhetspaj".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.