Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malmö satt under press

Växjö knappar in.

Växjö knappar in.

Bildbyrån

Sport | 14/02/2010 22:14

Växjö och AIK satte viss press på Malmö när man vann sina söndagsmatcher i Allsvenskan. Malmö spelar sin 45:e match i Borås imorgon och behöver vinna för att inte tappa mark till direktplatserna. - Spelet i egen zon är definitivt inte bra och så får det inte se ut på den här nivån, tyckte Moratränaren Harald Lückner om matchen.

Det är tajt om platserna till Kvalserien och på söndagen passade Växjö och AIK på att sätta viss press på Malmö sedan man vunnit sina matcher och Malmö inte spelar sin nästa match förrän på måndagen mot Borås borta.

Efter konkurrenternas segrar är Malmö fyra poäng bakom Växjö och tre bakom AIK.

Växjö slog Mora med 4-1 hemma i en match som var viktig för båda lagen. För Moras del handlade det om att ta lite av sista chansen att hoppa på direktplatsrejset till Kvalserien. För Växjös del om att hålla fast vid den andraplats man har.

Växjö såg skakade ut i tredje perioden vid ledning med 2-1. Janne Karlsson tog timeout och sex minuter in på perioden för att väcka spelarna. Direkt i bytet därefter knallade Anton Hedman, av alla, in och lurade bort en Moraback och fick ett fritt läge att sätta 3-1.

- Vi raggar puck och dom får göra alldeles för lätta mål på oss. Spelet i egen zon är definitivt inte bra och så får det inte se ut på den här nivån, sa Moratränaren Harald Lückner till Viasat Hockey.

Tre minuter senare gjorde Erik Lindhagen 4-1 och punkterande matchen definitivt med sitt andra mål.
Han öppnade nämligen målskyttet i matchen sedan Steve Saviano bjudit på en läcker fint i sarghörnet mot Magnus Nygren som han läckert fick bort och åkte in mot mål och tappade pucken ner till Lindhagen som slog in pucken i tomt mål.

- Klart det var jätteviktigt att vinna och hänga kvar däruppe, sade Erik Lindhagen.

Men det blir fortsatt tajt för Växjö under resterande delen av seriespelet och man ställs mot samtliga streckkonkurrenter under de sju sista matcherna och att det luktar kvalserie är inget han egentligen vill kännas vid ännu.

- Det är sju matcher kvar och vi ska möta Malmö, AIK, Leksand och alla lag däruppe så det är tufft. Varje match som är kvar känns som en slutspelsmatch.

Man möter dessutom Almtuna, som via 6-2 mot Oskarshamn såg till att fortsätta smyga med närmast bakom toppkvartetten.

AIK vann borta mot Bofors med 5-2.