Växjö knappar in.
Växjö knappar in. - Foto: Bildbyrån

Malmö satt under press

Växjö och AIK satte viss press på Malmö när man vann sina söndagsmatcher i Allsvenskan. Malmö spelar sin 45:e match i Borås imorgon och behöver vinna för att inte tappa mark till direktplatserna. - Spelet i egen zon är definitivt inte bra och så får det inte se ut på den här nivån, tyckte Moratränaren Harald Lückner om matchen.


Det är tajt om platserna till Kvalserien och på söndagen passade Växjö och AIK på att sätta viss press på Malmö sedan man vunnit sina matcher och Malmö inte spelar sin nästa match förrän på måndagen mot Borås borta.

Efter konkurrenternas segrar är Malmö fyra poäng bakom Växjö och tre bakom AIK.

Växjö slog Mora med 4-1 hemma i en match som var viktig för båda lagen. För Moras del handlade det om att ta lite av sista chansen att hoppa på direktplatsrejset till Kvalserien. För Växjös del om att hålla fast vid den andraplats man har.

Växjö såg skakade ut i tredje perioden vid ledning med 2-1. Janne Karlsson tog timeout och sex minuter in på perioden för att väcka spelarna. Direkt i bytet därefter knallade Anton Hedman, av alla, in och lurade bort en Moraback och fick ett fritt läge att sätta 3-1.

- Vi raggar puck och dom får göra alldeles för lätta mål på oss. Spelet i egen zon är definitivt inte bra och så får det inte se ut på den här nivån, sa Moratränaren Harald Lückner till Viasat Hockey.

Tre minuter senare gjorde Erik Lindhagen 4-1 och punkterande matchen definitivt med sitt andra mål.
Han öppnade nämligen målskyttet i matchen sedan Steve Saviano bjudit på en läcker fint i sarghörnet mot Magnus Nygren som han läckert fick bort och åkte in mot mål och tappade pucken ner till Lindhagen som slog in pucken i tomt mål.

- Klart det var jätteviktigt att vinna och hänga kvar däruppe, sade Erik Lindhagen.

Men det blir fortsatt tajt för Växjö under resterande delen av seriespelet och man ställs mot samtliga streckkonkurrenter under de sju sista matcherna och att det luktar kvalserie är inget han egentligen vill kännas vid ännu.

- Det är sju matcher kvar och vi ska möta Malmö, AIK, Leksand och alla lag däruppe så det är tufft. Varje match som är kvar känns som en slutspelsmatch.

Man möter dessutom Almtuna, som via 6-2 mot Oskarshamn såg till att fortsätta smyga med närmast bakom toppkvartetten.

AIK vann borta mot Bofors med 5-2.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.