Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dif och AIK överklagar beslutet om polisnotor

- 29/11/2012, 20:41
Ärendet om polisnotorna går upp i högsta förvaltningsdomstolen.
1 av 2

Ärendet om polisnotorna går upp i högsta förvaltningsdomstolen.

Bildbyrån / Björn Tilly

Poliser och vakter behövs vid idrottsevenemang. Men vem ska betala?
2 av 2

Poliser och vakter behövs vid idrottsevenemang. Men vem ska betala?

Bildbyrån / Niklas Larsson

I går beslutade kammarrätten att Dif Hockey och AIK Hockey tvingas betala polisnotorna vid sina matcher. Klubbarna överklagar nu beslutet och tar ärendet till högsta förvaltningsdomstolen.

STOCKHOLM. Både förvaltningsrätten och kammarrätten beslutade att klubbar registrerade som idrottsaktiebolag ska stå för hela notan för polisövervakning vid sina idrottsevenemang.

– Tråkigt, men inte överraskande. Vi ska sätta oss ner med våra jurister för att se till nästa steg, sa Djurgårdens VD Kaarel Lehiste till Nyheter24 i går.

Och i dag kom steget. Klubbarna tar ärendet till högsta förvaltningsdomstolen, där de hoppas få sin vilja igenom.

– Vi är till exempel fortfarande frågande till varför en poliskostnad ska vara 950 kr/timmen. Sen är det så att rikspolisstyrelsen har rekommenderat att ingen länspolismästare ska debitera den här kostnaden för den här typen av evenemang och det sker ju också bara här i Stockholm. Vi tycker det finns mycket i omvärlden som pekar på att det är ett konstigt beslut, säger Peter Birath, VD för AIK hockey till Aftonbladet.

– Frågan är prioriterad, sa Beatrice Ask (M) under en debatt i riksdagen i dag. Men hon vet fortfarande inte när frågan kommer att tas upp.