"Drömmen är att kunna ha en egen arena och få bättre ekonomiska muskler, så man kan behålla sina talanger"
1 av 2
"Drömmen är att kunna ha en egen arena och få bättre ekonomiska muskler, så man kan behålla sina talanger" - Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN
Mats Sundin vill inte bara sponsra Djurgården fotboll - han vill stödja hockeyfalangen också.
2 av 2
Mats Sundin vill inte bara sponsra Djurgården fotboll - han vill stödja hockeyfalangen också. - Foto: David Magnusson / SvD / SCANPIX

Sundin: "Jag vill sponsra Djurgården hockey också"

Hockeylegendaren Mats Sundin ska hjälpa Djurgården fotboll ekonomiskt - nu vill han hjälpa till i hockeyn också.


Djurgårdens räddare:

Under tre säsonger har Djurgården fotboll gått back med drygt 57 miljoner kronor.

Därför har ett stort gäng Djurgårdare startat upp ett nätverk på uppåt 50 personer som ska hjälpa till ekonomiskt och organisatoriskt i Djurgården.

I nätverket ingår bland annat Mats Sundin, utöver sponsorpengarna, H&M:s styrelseordförande Stefan Persson och vd:n Karl-Johan Persson.

STOCKHOLM. Den tidigare Djurgårdsspelaren och Tre Kronor-legendaren Mats Sundin berättade under måndagen att han ska gå in och sponsra Djurgården Fotboll.

Nu berättar "Sudden" att han också vill ställa upp som sponsor inom hockeyfalangen.

– Jag är en hockeykille, så jag hoppas att Djurgården hockey kommer in på samma spår som fotbollen. Drömmen är att kunna ha en egen arena och få bättre ekonomiska muskler, så man kan behålla sina talanger, säger han till Aftonbladet.

Sundin fanns på plats på Råsunda under 0-0-derbyt mellan Djurgården och AIK under måndagskvällen. Fotbollen som spelades var inte direkt av världsklass - och det är kvalitén på ligorna som "Sudden" och de andra vill förbättra.

– Hela grejen med att jag vill vara med i nätverket för fotboll är att skapa starkare inhemska ligor där våra duktiga fotbollskillar och -tjejer stannar. Därför vore det jättekul att vara med i något liknande i Djurgården hockey också.

/
/
/
/
/
/
nhl
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!