Fredag 28 Jan
Stockholm

Så slutar elitserien: HV71

Ulf Dahlén får ta över ett bättre sammansatt lag än han hade i Frölunda.
1 av 3
Ulf Dahlén får ta över ett bättre sammansatt lag än han hade i Frölunda. Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Daniel Larsson blev petad och spelade sedan dåligt mot AIK i kvartsfinalserien i våras.
2 av 3
Daniel Larsson blev petad och spelade sedan dåligt mot AIK i kvartsfinalserien i våras. Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Puistola är borta men Voutilainen är kvar. Det har hänt en del med HV71:s trupp i sommar.
3 av 3
Puistola är borta men Voutilainen är kvar. Det har hänt en del med HV71:s trupp i sommar. Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Jönköpings stolthet floppade i fjolårets slutspel. Nu är det dags för ett föryngrat lag att ta revansch.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JÖNKÖPING. Med gamle hjälten Ulf Dahlén vid rodret ska HV71 revanschera sig efter fjolårets kvartsfinalförlust mot AIK. Och det är mycket nytt i laget som de senaste åren allt som oftast tagit sig till SM-final.

– Vi har ett annat spelsystem med mindre styrspel. Sen har vi fått in nya själar i laget så vi känns lite hungrigare än i fjol. För mig har det varit mycket mer fys nu än förra säsongen, säger målvakten Daniel Larsson till Nyheter24.

"De har skött försvarsspelet riktigt bra"

På försäsongen har laget presterat godkänt och har fortfarande chansen att ta sig till slutspel i European Trophy (de spelar en viktig match mot KaIPa på söndagen). Flera yngre förmågor har visat framfötterna, även framför Daniel Larsson där namnkunniga lirare som Pasi Puistola och Juuso Hietanen försvunnit.

– Jag kan inte vara annat än nöjd. Under försäsongen har de skött försvarsspelet och box play riktigt bra, säger Larsson.

Vem ska göra målen?

Den stora frågan är dock vem som ska göra målen när Martin Thörnberg nu dragit till pengarna i Ryssland. Antagligen blir det lillebror Jesper som får chansen bredvid Johan Davidsson och Jukka Voutilainen.

Till skillnad från många andra lag kan dock samtliga femmor producera rikligt med mål. Och en viktig detalj är att Ulf Dahlén är så pass stor i föreningen att det måste påverka hela laget positivt.

Betyg

Bästa spelare: Jason Krog - 4

Det kanadensiska nyförvärvet är HV:s bästa spelare på förhand, det är bara att se på hur han fullkomligt öst in poäng i AHL de senaste åren. Han kan bli den andrecenter som laget saknat.

Silly Season - 3

Tappen av Puistola, Hietanen samt anfallarna Thörnberg, Teemu Laine och André Pettersson väger självklart tungt. Men Noah Welch, Krog, Jesse Joensuu och Mattias Karlsson lindrar skadorna. Och så ska vi absolut inte glömma Ulf Dahléns intåg i båset.

Förstafemman - 3

Daniel Rahimi, Mats Trygg - Jesper Thörnberg, Johan Davidsson, Jukka Voutilainen

Det här lär vara den femma de startar säsongen med, men det kan ske ett tronskifte då Joensuu-Krog-Fasth är en riktigt intressant kombination. Davidsson och Voutilainen kan dock få till ett genombrott hos Thörnberg den yngre.

Målvakt: Daniel Larsson - 4

Blandade och gav ifjol, framför allt i kvartsfinalspelet, men har nu tränat bättre och hårdare vilket borde resultera i en bättre säsong från den landslagsmeriterade målvakten.

Tränare: Ulf Dahlén - 4

Är väl förankrad i klubben efter sina år som spelare 1997-1999 och får till skillnad från i Frölunda en välmående förening och ett bättre byggt lag att förfoga över. Ett lyft HV behöver efter att Janne Karlsson mest sett ointresserad ut ifjol.

Tabelltipset: Tvåa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt