Torsdag 26 Maj
Stockholm

Så slutar elitserien: Djurgårdens IF

Gustaf Wesslau har återvänt till Stockholm och Djurgården efter ett misslyckat NHL-äventyr.
1 av 3
Gustaf Wesslau har återvänt till Stockholm och Djurgården efter ett misslyckat NHL-äventyr. Foto: Björn Tilly / Bildbyrån
Får Djurgården jubla i år eller slutar säsongen i besvikelse som ifjol?
2 av 3
Får Djurgården jubla i år eller slutar säsongen i besvikelse som ifjol?. Foto: Björn Tilly / Bildbyrån
John Norman tänker fortsätta som han gör i stället för att låtsas vara bättre än han är.
3 av 3
John Norman tänker fortsätta som han gör i stället för att låtsas vara bättre än han är. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

De kom aldrig längre än till kvarten ifjol, men i år tror alla på Djurgården.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgården var några ynka millimeter från att vända 0-3 i underläge till seger med 4-3 i matcher mot Luleå under förra säsongens kvartsfinalserie. Men allting slutade ändå i besvikelse och nu siktar Djurgården på revansch - med satsning på hemvändande rutin.

– Jag tycker det är coolt, jag minns ju när Daniel Tjärnqvist gjorde avgörande målet i finalen 2001. Sen är det bra att kolla på hur de tränar och så, säger unge centern John Norman till Nyheter24 om de namnkunniga nyförvärven.

Förutom Tjärnqvist har Djurgårdens sportchef Jan Järlefelt även lyckats locka tillbaka målvakten Gustaf Wesslau och amerikanske backen Kyle Klubertanz efter misslyckade AHL-sejourer.

"Överraskande att många tror på oss"

Inför årets upplaga av elitserien är laget topptippat av många experter eftersom nyförvärven anses väga upp spelarförluster som Marcus Krüger, Mark Owuya och Daniel Widing.

– Jo, jag har sett att många tror på oss i år, det är väl lite överraskande, men det är bra att vi har de här rutinerade spelarna. De kan hantera det, säger 20-årige Norman.

I Djurgårdsled tippas just John Norman ta över luckan som Chicagoproffset Krüger lämnar efter sig. Men det är inget han själv tänker på.

– Det är bara att fortsätta i stället för att hålla på och försöka låtsas att man är bättre än man är, säger han.

Zibenajed kan vara förlorad

Bakom honom finns det intressanta juniorer att plocka av för Hardy Nilsson, även om centerlöftet Mika Zibanejad försvinner till NHL redan i år.

Lagbygget ser onekligen intressant ut och Djurgården kommer definitivt att dra nytta av hemvändarna. Frågan är hur långt det räcker.

Betyg:

Bäste spelare: Marcus Nilson - 4

"Mackan" har utsetts till lagkapten och har imponerat på försäsongen. Men faktum kvarstår att hans fjolårssäsong var medioker och han måste hitta tillbaka till formen från 2009/2010.

Silly Season - 4

Djurgården kommer självklart att känna av tappet av spelfördelaren Marcus Krüger men på backsidan ser laget betydligt starkare ut efter värvningarna av Daniel Tjärnqvist och Kyle Klubertanz. Även nygamle målvakten Gustaf Wesslau ger välbehövlig stabilitet bakåt. Södertäljevärvningarna Jonas Almtorp och Mattias Carlsson kan överraska. Försvinner Zibanejad till Ottawa är det dock en rejäl försvagning.

Förstafemman - 5

Daniel Tjärnqvist, Kyle Klubertanz - Mathias Tjärnqvist, Kristofer Ottosson, Marcus Nilson

Här flödar det av rutin och spetskompetens. Den här formationen blir livsfarlig i såväl fem mot fem som i power play. Senast styrningskungen Mathias Tjärnqvist spelade med brorsan Daniel under Hardy Nilsson blev det dubbla SM-guld 2000 och 2001.

Målvakt: Gustaf Wesslau - 4

Han gjorde stor succé under silvervåren 2010 men skador och tuff konkurrens gjorde så att han aldrig riktigt fick chansen i Columbus NHL-organisation. Skadeproblemen är fortfarande ett frågetecken, men får Wesslau hålla sig frisk kommer han att vara en riktig tillgång.

Tränare: Hardy Nilsson - 4

"Hårde Hardy" har en del att bevisa efter fjolårssäsongen där laget inte riktigt klarade av att svara upp till högt ställda förväntningar. Har som vanligt en mix mellan rutin och ungdomlig entusiasm att jobba med. Truppen känns mer som ett lag i Nilssons smak den här säsongen.

Tabelltipset: Trea.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Mourinho mästare igen – Roma tog hem ECL-finalen

Publicerades: 2 timmar sedan

Barcelona vann "El Clásico" – till cupfinal

Publicerades: 2 timmar sedan

Favoriterna vidare i Paris

Publicerades: 3 timmar sedan

Jättehopp av Montler – tangerade rekord

Publicerades: igår 21:06

Robertson: "Världen vill att de ska vinna"

Publicerades: igår 20:15

Sävehof mesta mästare

Publicerades: igår 19:50