Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lundqvist utbytt i förlustmatch

Sport | 25/04/2009 17:38

Den svenske målvakten släppte in fyra skott och blev utbytt.

Henrik Lundqvist hade ingen lyckad kväll i New York Rangers mål.

Den svenske målvakten släppte in fyra skott och blev utbytt inför den tredje perioden när Washington vann med 4-0.

Lundqvist hade tidigare i matchserien bara släppt in åtta mål totalt.

–Jag tänker inte analysera det här. Jag vet att jag måste spela bättre för att vi ska vinna det här, säger svensken till NHL:s hemsida.

Washington startade i ett furiöst tempo, och fick tidigt utdelning. Matt Bradley snappade upp en puck i numerärt underläge, slet sig loss, och satte säkert 1-0 bakom Henrik Lundqvist. Bradley ökade sedan på till 2-0 på egen hand genom ett överraskande skott från den förlängda mållinjen. Pucken smet in vid Lundqvists första stolpe.

– Jag trodde att det skulle räcka att stå upp, men den smet förbi. Ett dåligt val. Det målet får jag ta på mig, inget snack om saken, säger Lundqvist.

Fem minuter in i den andra perioden spelade Nicklas Bäckström fram Alexander Siomin till 3-0 och i slutsekunderna av perioden satte Alexander Ovetjkin spiken i kistan genom att göra sitt andra slutspelsmål med en backhand bakom Lundqvist.

Det innebär att Rangers nu leder matchserien med 3-2 i matcher i åttondelsfinalen.

Skrivet av: