Lundqvist matchvinnare för Rangers

New York Rangers besegrade Washington med 4-3.

New York Rangers besegrade Washington med 4-3 i den första åttondelsfinalen i NHL-ishockeyn natten mot torsdag. Rangers, som kom till Washington utan sin skadade lagkapten Chris Drury blev tidigt tillbakapressade.

Alexander Ovetjkin och hans Washington startade den första perioden i ett furiöst tempo, men trots 14 skott på mål kunde man inte få hål på Henrik Lundqvist som tack vare sitt makalösa målvaktsspel skapade ett lugn i New York. Andra perioden var jämnare, New York bibehöll sin starka defensiv men utnyttjade även de få chanser man skapade framåt.

Markus Näslund svarade för Rangers tredje mål med cirka två minuter kvar av den andra perioden när han enkelt överlistade den relativt darriga Washingtonmålvakten Jose Theodore. Näslund fick sedan en matchavgörande roll när han, direkt ifrån utvisningsbåset, snappade upp en puck och spelade fram Brandon Dubinsky till slutresultatet 4-3.

Pittsburgh hemmabesegrade enkelt ärkerivalen Philadelphia med 4-1. Med ett disciplinerat spel och en solid målvakt i Marc-Andre Fleury fick Pittsburgh en ganska enkel resa i den första åttondelsfinalen. Pittsburgh tog till vara på Philadelphias misstag, som stundtals var många, och lät de två storstjärnorna göra jobbet. Sidney Crosby och Jevgenij Malkin svarade för varsitt mål och varsin assist.